Mijn favorieten

Blog

Hoge deur
Geplaatst op: 18 maart 2024
In mijn werk kom ik dagelijks allerlei mensen tegen in vele soorten en maten. De een is klein van stuk en de ander groot. Breed, slank, lang. Ze komen bij mij op bezoek in een te verkopen huis om te bezichtigen voor een mogelijke aankoop.
Lees meer...
Hoopvol kijken
Geplaatst op: 4 maart 2024
Ik keek onlangs in deze beker toen ik advies gaf over de waarde van een woning en las de wenswoorden, a new home. Veel van mijn zoekende cliënten zijn op jacht naar een nieuw huis. Een woning, een fijne plek om te leven, vrienden te ontvangen, thuis te komen en te zijn. Soms voor een paar jaar, meestal voor een langere tijd. Het is een flinke klus om in deze tijd hierin te slagen.
Lees meer...
Was op stokjes
Geplaatst op: 26 februari 2024
In elk huis zie je wat grappigs. Iets creatiefs, iets handigs, iets wat het gemak dient. Nou deze samengebonden koorden zijn het allemaal. Het lijkt hier wel een oude zolder met waslijnen, of een steeg in Zuid-Europa met de touwtjes op katrollen.
Lees meer...
Kraantje
Geplaatst op: 19 februari 2024
Van de week heb ik een marathon bezichtigingen gehad. Het is weer kermis op de huizenmarkt. Er is weinig aanbod en bij een groot aantal van de te verkopen woningen hangt men met de benen buiten. Er wordt weer veel overboden.
Lees meer...
Garderobe
Geplaatst op: 12 februari 2024
Wanneer we een huis op de markt zetten voor de verkoop, vragen we aan de verkoper om de woning op te ruimen. Voor het maken van de foto’s voor de presentatie is het beter als de ogen niet teveel worden afgeleid.
Lees meer...
Vensterbank
Geplaatst op: 5 februari 2024
Ik kom toch elke keer weer leuke dingen tegen in mijn werk. Er zijn mensen die geweldig creatieve oplossingen bedenken. Mensen die hun woning omtoveren tot een paleis. In dit huis houden de mensen van planten. Waar laat je die dan allemaal?
Lees meer...
Doorgespoeld
Geplaatst op: 29 januari 2024
Je zou toch denken dat hier een leuk stel mensen zomaar ligt te wachten om met de stroom mee te drijven. Het lijken doorgespoelde herinneringen onder de bril te worden.
Lees meer...
Openbare weg
Geplaatst op: 20 november 2023
“Wat van jou is, is van mij en wat van mij is, daar blijf je af”. Het schijnt dat mijn grootvader deze zin meermaals tot mijn moeder sprak.
Lees meer...
Belletje
Geplaatst op: 22 januari 2024
Ik weet niet op hoeveel deurbellen ik in mijn leven heb gedrukt. Privé en in mijn werk, voor elk bezoek aan een woning, voor een verkoopgesprek, een taxatie of een bezichtiging bij aankoop, sta ik belletje te lellen.
Lees meer...
Temperatuur
Geplaatst op: 15 januari 2024
Als oud verpleegkundige ben ik meestal wel benieuwd naar de lichaamstemperatuur van degene die ik verzorg. Ik was nooit zó benieuwd naar de temperatuur van muren en ramen. Grote temperatuurverschillen in muren zijn voor mij meestal al zichtbaar door schimmelvorming. De oorzaak kan van alles zijn.
Lees meer...
Bijzonder
Geplaatst op: 8 januari 2024
In het nieuwe jaar is mijn bloggeschiedenis wel bijzonder begonnen. Ik was duidelijk te lui en dacht dat de tekst wel op orde was. Nou niet dus.
Lees meer...
Een luchtig en draagkrachtig 2024
Geplaatst op: 1 januari 2024
Onze zoon Simon draagt al vele jaren bij aan het ontwerp van onze Kerst-Nieuwjaarskaart. Al decennialang, bijna 40 jaar, staat er op de voorkant van deze kaart een bijzonder kunstwerk.
Lees meer...
Kerstbal
Geplaatst op: 25 december 2023
Rond de Kerstdagen is het een komen en gaan van vrienden en familie. Gezellige ontmoetingen, lekker eten en natuurlijk de kaarsjes aan.
Lees meer...
Waterput
Geplaatst op: 18 december 2023
In de omgeving, waar ik woon en werk, zijn veel natuurlijke waterbronnen. Het water stroomt door de stuwwal en is schoon en helder
Lees meer...
Voorproefje
Geplaatst op: 11 december 2023
Zoals elk jaar zorgt onze zoon Simon voor het ontwerp van onze kantoor-kerstkaart. Hij woont op Curaçao en wordt graag geïnspireerd door mooie vormen. Hij stuurde mij een voorproefje van wat het moest gaan worden.
Lees meer...
Alleskunner
Geplaatst op: 4 december 2023
De machine blijft achter. Zo staat het beschreven in de brochure. Het staat in de omschrijving expliciet genoemd en er staat een kruisje op de lijst van zaken bij “blijft achter”.
Lees meer...
Krantje lezen
Geplaatst op: 27 november 2023
Zo af en toe zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Afgelopen vrijdag, 24 november 2023, was ik met aankoopcliënten op bezoek in een oude, te koop staande, woning. Het huis ademde geschiedenis. De dame die er had gewoond was meer dan honderd jaar geworden.
Lees meer...
Zal ik je komen halen
Geplaatst op: 13 november 2023
Auto geparkeerd, werktas met makelaarsattributen gepakt en op tijd op de bel gedrukt. Het is een appartementengebouw zonder lift. Ik word verwacht, ik heb een afspraak. Er moet een appartement verkocht worden en men heeft mijn hulp gevraagd. Zeven jaar geleden heb ik de bewoner bijgestaan met de aankoop. Het is tijd voor een nieuwe stap. Er is een intercom. Ik hoor een vriendelijke mannenstem die mij vraagt: “Zal ik je komen ophalen?”
Lees meer...
Huisjesshow
Geplaatst op: 6 november 2023
Een huis moet worden versierd en ingericht met gezellige spullen. Zo wordt het huis een Thuis en wordt het eigen aan de eigenaar. De kijker heeft het daar soms best moeilijk mee. Want ieder heeft zo z’n eigen smaak.
Lees meer...
Hoe hoog mag het wezen?
Geplaatst op: 30 oktober 2023
In de woningwereld wordt er onderscheid gemaakt tussen huizen met of zonder tuin en appartementen. De huizen staan op zichzelf, verbonden met de ondergrond. De appartementen zijn gestapeld.
Lees meer...
Leest
Geplaatst op: 23 oktober 2023
Onlangs ontving ik deze foto van een trouwe lezer van mijn korte blogjes. Ik ken hem goed en kom hem regelmatig tegen wanneer hij een huis komt keuren dat ik in de verkoop heb. Hij ziet gekke dingen als bouwkundige.
Lees meer...
Egeltjes
Geplaatst op: 16 oktober 2023
Deze week was ik bij de oplevering van een woning die met onze hulp is verkocht. De kopers en verkopers waren er allemaal. Het was een fijne bijeenkomst, want de verkoper had het lege huis netjes achtergelaten
Lees meer...
Herfst
Geplaatst op: 9 oktober 2023
Van de week werd ik blij verrast. Bij de bezichtiging van een woning, die wij in de verkoop hebben, zag ik ze staan. Ik zag ze in het zorgvuldig ingerichte huis. Met dezelfde zorgvuldige precisie waren ze op het blad gezet. Bolletjes of knolletjes waaruit deze mooie bloempjes weelderig ontspruiten
Lees meer...
Stafjes
Geplaatst op: 2 oktober 2023
Feest bij Van Anken Makelaardij. Ik kreeg afgelopen week een verrassingsbezoek van het bestuur van de NVM, afdeling Nijmegen. De heren, ik ken ze sinds het begin van hun makelaarscarrière, kwamen gezellig op de koffie. Beide vakgenoten hebben een echt NVM hart, net als ik. Altijd betrokken bij het wel en wee van onze club, onze makelaarsvereniging.
Lees meer...
Hulp gevraagd
Geplaatst op: 25 september 2023
We komen samen langs, koper en ik, in de rol van aankoopmakelaar, om een te verkopen appartement te bewonderen. Bij de entree zien we de sleutelkastjes. Welke is van wie. Voor de mensen die in dit gebouw wonen een weet, voor de mensen die hen komen bezoeken en verzorgen een vraag.
Lees meer...
Afscheid
Geplaatst op: 18 september 2023
De herfst komt eraan. Het is onze laatste dag aan zee. Een kind vliegt vandaag over deze zee naar zijn thuis aan de andere kant van de wereld. Vooruit dan, we zwemmen nog één keer dit seizoen in het zoute water. Vandaag is een dag van afscheid.
Lees meer...
Drone
Geplaatst op: 11 september 2023
Van de week zag ik ‘n vers ieniemini lekkageplekje in het plafond van het trappenhuis bij de aansluiting van het dak van het huis van mijn verkopers aan het dak van de buren. Wat een zin, snap je het nog?
Lees meer...
Sleutels
Geplaatst op: 4 september 2023
Wanneer er een huis verkocht gaat worden, heeft de verkoper meestal een klus te doen. Voor de een is het zo klaar, voor de ander moet er een ontruiming plaatsvinden.
Lees meer...
Bezoek
Geplaatst op: 28 augustus 2023
De wekker gaat. De werkweek is weer aangebroken. Niet dat ik me in het weekend werkeloos gedraag, maar de agenda voor de maandag zit best vol met afspraken waarvoor mijn fysieke aanwezigheid gewenst is.
Lees meer...
Planten
Geplaatst op: 21 augustus 2023
Oh wat leuk! Onze dochter gaat binnenkort haar huis verkopen. Om haar thuis op de foto’s een extra fleurige uitstraling te geven ging ze langs het tuincentrum. Een huis met groene voeten, dus met wat planten rondom de stenen, wordt beter bekeken op Funda
Lees meer...
Lekkage
Geplaatst op: 14 augustus 2023
Deze zomer waren we weer aan zee in Zeeland. We huurden ook een houten strandcabine. Zo’n kotje, waar je niet in mag slapen maar wel je spullen in kunt stallen. Dan hoef je niet elke dag met alle spullen te zeulen. Heel praktisch en als ‘t ff regent kun je er ook schuilen. Dat bleek deze druilerige zomer best een uitkomst.
Lees meer...
Stok
Geplaatst op: 7 augustus 2023
Misschien lijkt dit plaatje op een streep, dwars door de tekening. Het is bevreemdend om in een leeg huis een stok tegen de muur te zien. Wat was het doel? Waar diende deze voor. Paste de stok niet in de auto? Zo’n lang exemplaar kom je niet vaak tegen.
Lees meer...
Kromme hoek
Geplaatst op: 31 juli 2023
In vroeger tijden kon men alles maken en was men, net als nu, de tijd ver vooruit. Tenminste, dat dacht men. Dat denkt men. Wanneer je het vermoeden hebt dat je iets geweldigs hebt bedacht, is het morgen al weer achterhaald
Lees meer...
Makelaar
Geplaatst op: 24 juli 2023
Vorige week was ik op bezoek voor een aankoopcliënt in een prachtig opgeknapt huis. Op zolder waren de balken van de kap in het zicht. Met de verkopende collega zat ik te mijmeren over de namen van alle onderdelen.
Lees meer...
Touwtje
Geplaatst op: 17 juli 2023
Hij ligt in onze brievenbus. De verkoper had ‘m gebracht. Morgen zullen de bezichtigingen beginnen. Een touwtje om de nek en Juul is het sleutelkind.
Lees meer...
Mee-eten
Geplaatst op: 10 juli 2023
Op vrijdag was ik op huisbezoek voor een verkoopadvies. Kopje koffie, rondje kijken en samen achter de laptop vergelijken met huizen uit de buurt.
Lees meer...
Stang
Geplaatst op: 3 juli 2023
Het blijft altijd een uitdaging voor verkopers om hun huis te ontdoen van de persoonlijke sfeer wanneer de fotograaf langskomt. Voor de verkoop van een huis moeten kopers een beetje neutraal beeld voorgespiegeld krijgen. Waar begin je met de klus en waar eindigt deze.
Lees meer...
Pooping Looping
Geplaatst op: 26 juni 2023
Zo maak je nog eens wat mee. De bouwkundige kwam langs om het aangekochte huis voor de koper onder de loep te nemen. Vol bravoure klom hij op het dak. Vervolgens klopte hij op het kozijnwerk, op zoek naar rotte plekken. Hij controleerde daarna ook of de badkamertegeltjes nog vast zaten. Als een Houdini kroop hij door het luik de kruipruimte in.
Lees meer...
Schilderbeurt
Geplaatst op: 19 juni 2023
We zagen er naar uit. Het mooie appartementengebouw, waar wij in wonen, kreeg de schilders over de vloer. De hele buitenkant zou opnieuw in de verf worden gezet. Elk raam, elk kozijn, elke dooropening, behalve de deuren bij de balkons, gingen de geduldige lakkers voorzien van een nieuwe laag.
Lees meer...
Kast van een huis
Geplaatst op: 12 juni 2023
Als ik in een huis een ander huis tegenkom, dan vind ik daar wat van natuurlijk. Soms hangt een huis aan de muur en hangen de sleutels erin.
Lees meer...
Hoekbak
Geplaatst op: 5 juni 2023
Een wastafel die ik in mijn carrière niet eerder heb gezien. Een hoekmodel uitgevoerd in porselein, met een meegebakken “plankje” eronder. Deze is vintage en ik vind ‘m krankzinnig leuk.
Lees meer...
Plantenverzameling
Geplaatst op: 29 mei 2023
Met een grote tuin vol onzichtbare planten verkochten ze hun huis. De planten in ruste waren in de winter lekker onder de grond gekropen. Nu in het voorjaar kwam het jonge groen aan de oppervlakte.
Lees meer...
Bezoek aan de muur
Geplaatst op: 22 mei 2023
Van de week was de oplevering van een woning met een mooie tuin. De verkopers gingen een maat kleiner wonen en hadden zich een slag in de rondte gewerkt om hun oude thuis leeg te maken.
Lees meer...
Klokje koffie
Geplaatst op: 15 mei 2023
Ach wat zijn we toch creatief. Wat maken wij mensen toch leuke en onzinnige dingen. Klokken met wijzers van lepels, vorken en messen.
Lees meer...
Weggooien
Geplaatst op: 8 mei 2023
In onze consumptiemaatschappij houden we van nieuw. In de huizenmarkt is dat niet anders. Mensen willen hun huis inrichten naar eigen smaak en comfort en zullen graag de boel op stelten zetten wanneer ze hun nieuwe onderkomen betrekken.
Lees meer...
Wie ben ik
Geplaatst op: 1 mei 2023
Sommige mensen zien het niet zitten en vinden zichzelf niet veel waard. Sommigen hebben bevestiging nodig en snakken naar complimentjes. Tegenwoordig zitten we nog best vaak thuis achter de laptop ons werk te doen en is er niemand die ons een schouderklopje geeft. Niemand die zegt dat je er leuk uitziet of mooie schoenen aan hebt. Niemand die zegt dat je oké bent.
Lees meer...
Slakkenvoer
Geplaatst op: 24 april 2023
Elke dag leer ik weer wat. Glaskit schijnt heerlijk voer te zijn voor slakken. Ze zijn er echt dol op. De polymeren, waaruit de verende kit is opgebouwd, passen blijkbaar goed bij hun slijmerige consistentie.
Lees meer...
Vol
Geplaatst op: 17 april 2023
Bij het maken van foto’s voor de verkoop van je huis is het zaak dat het niet te druk is aan je ogen. Vloeren leeg, bedden strak en de kapstok ontdaan van téveel rommel. Sjaals, tasjes, jasjes hangen vaak ongebruikt jaren te bungelen aan de haken in de gang. Stoffig en muffig aan allerlei soorten knaapjes.
Lees meer...
Voorjaar
Geplaatst op: 10 april 2023
Met het Paasfeest vieren we in de christelijke traditie de wederopstanding van Jezus. Hernieuwd leven doet zijn entree op vele manieren in het voorjaar en dat stemt de meesten vrolijk.
Lees meer...
Klikodag
Geplaatst op: 3 april 2023
Wat mogen we toch blij zijn met onze stoere vuilophalers. Zij zorgen voor een opgeruimd gezicht in onze straten en zeulen met onze troep.
Lees meer...
Kruis
Geplaatst op: 27 maart 2023
Toen ik nog werkte in de verpleging schreef ik van alles op m’n hand. Even een bloeddruk of temperatuur van de patiënt. Tegenwoordig staan er ook nog wel eens een of meer letters op mijn hand. Of een datum, of een tijdstip.
Lees meer...
Maartse buien
Geplaatst op: 20 maart 2023
Komende week roert buien- en windmaand maart z’n staart en alle ontluikende en soms al ver uitgekomen bloesem zal er vast van langs krijgen. Altijd een beetje zonde als de bloemetjes van de vroegbloeiende babymagnolia zo snel wegwaaien.
Lees meer...
Inrichten
Geplaatst op: 13 maart 2023
Wat kom ik toch veel tegen op mijn weg als makelaar. Leuke mensen in mooie huizen met grappige spullen. Soms krijg ik er weer nieuwe ideeën door.
Lees meer...
Dubbele toon
Geplaatst op: 6 maart 2023
We waren in een erg leuke woning. Deze stond te koop en ik kwam kijken met aankoopcliënten. Veel werk te verzetten maar tegelijkertijd veel kansen om er wat moois van te maken. Het jonge stel waar ik mee kwam bezichtigen was leergierig, onderzoekend en geïnteresseerd.
Lees meer...
Takkenhuis
Geplaatst op: 27 februari 2023
In onze taal wordt de term “takken” voor een zelfstandig naamwoord gezet om daar een negatieve waarde aan toe te voegen. Dan is het echt wel erg gesteld met het betreffende voorwerp of de persoon. In dit geval zie je een huis, een kerk, een kathedraal. Gemaakt van takken met scherpe doornen. Kortom een takkenhuis.
Lees meer...
Zonsondergang
Geplaatst op: 20 februari 2023
We zijn net terug uit Curaçao. Sinds kort wonen onze zoon en schoondochter op het prachtige eiland. We hebben hen opgezocht in hun nieuwe habitat en snappen helemaal dat zij zich hier thuisvoelen. De relaxte sfeer heeft ons ontspannen.
Lees meer...
Verband
Geplaatst op: 13 februari 2023
Soms word ik weer ff wakker geschud en besef ik als geen ander waarom ik mijn vak zo leuk vind. De belangrijkste stimulerende factor is natuurlijk de mens waar ik voor werk. Daarna komt de juridische rompslomp en soms is dat een moeilijke puzzel. Ja, daar houd ik ook van.
Lees meer...
Bokkenpaadje
Geplaatst op: 6 februari 2023
De kortste weg naar huis is meestal niet de trap of de geplaveide route en er ligt geen loper voor je klaar. Avonturiers wijken graag van de gebaande wegen en zoeken uitdagingen.
Lees meer...
Laptop
Geplaatst op: 30 januari 2023
Oh wat een sof. Van de week was ik op bezoek bij iemand thuis met verhuisplannen. Voor een gesprek over aan- en verkoopbegeleiding. Om mijn verhaal wat kracht bij te zetten, met plaatjes over de woningmarkt, had ik m’n laptop mee. Daarmee kon ik goed vertellen hoe de huidige markt in elkaar steekt.
Lees meer...
Lenigheid
Geplaatst op: 23 januari 2023
Van de week was ik op stap voor een taxatie van een grote woning. Een huis waar vroeger op de begane grond een winkel was gevestigd. Dit type woningen hebben daarom altijd veel glas in de woonkamer. De winkelruit had immers immense afmetingen.
Lees meer...
Vissoep
Geplaatst op: 16 januari 2023
Zo af en toe gaan er cryptische boodschappen rond op ons makelaarskantoor. We willen van onze verkopers en aankopers namelijk van alles weten. We zijn van overheidswege verplicht te onderzoeken wie onze cliënten zijn, hoe ze aan hun geld komen en of ze te vertrouwen zijn.
Lees meer...
Workout
Geplaatst op: 9 januari 2023
Zo aan het begin van het nieuwe jaar maken veel mensen goede voornemens. Bijna iedereen wil wel ‘n paar kilo lichter worden, bijna iedereen is van plan meer te gaan bewegen. Bijna iedereen vindt dat we liever moeten zijn voor elkaar. Met de eerste twee voornemens kun je zelf elke dag, altijd starten, met de derde trouwens ook. Toch ben je bij nummer drie ook afhankelijk van de hartelijkheid van de medemens.
Lees meer...
Grenzeloos 2023
Geplaatst op: 2 januari 2023
Zoals elk jaar verschijnt er, dankzij de creatieve gave van onze zoon Simon, een wenskaart voor de feestdagen. Ditmaal een kaart met een foto van het kunstwerk dat hij maakte, om eenieder een grenzeloos mooi 2023 te wensen. Een kaart met een boodschap, uitgevoerd in een bijzondere kleur.
Lees meer...
Licht in de duisternis
Geplaatst op: 26 december 2022
Mijn zeer creatieve vriendin Helma maakte deze houtskoolprent. Ik werd er geëmotioneerd van en blij, toen ik dit licht zag, omringd door duisternis. Ook al is er veel zwart in jouw leven, ergens is er altijd weer licht. Dat komt zo maar voorbij. In welke vorm dan ook.
Lees meer...
Hefboom
Geplaatst op: 19 december 2022
De komende dagen vieren we feest. Het is donker en koud, we versieren ons huis, we steken lichtjes aan en eten samen met hen die ons lief zijn. Er komen mooie glazen op tafel en wat daar in gaat is vaak van druiven gemaakt
Lees meer...
Jaren zeventig
Geplaatst op: 12 december 2022
Zo af en toe kom je een huis tegen dat geheel in één stijl is ingericht. Dat was onlangs het geval. Ooit is er een stel in deze woning getrokken, heeft met verve allerlei hippe spullen uitgezocht en heeft daarna nooit meer iets nieuws aangeschaft.
Lees meer...
Tegels aan de muur
Geplaatst op: 5 december 2022
In de badkamer van een huis kom je niet alleen steriele tegeltjes en een regendouche tegen. Er zijn mensen, die hun persoonlijke sfeer graag uitdragen in de afwerking van hun thuis. Dan bedoel ik niet de oranjerode handdoeken met bijpassende flessen douchegel en bodylotion.
Lees meer...
Tafelkleed
Geplaatst op: 28 november 2022
In de linnenkast bij mij thuis ligt een stapel echte servetten en uiteraard een stapeltje tafelkleden. Gevarieerd in aanbod, passend bij het te gebruiken servies of de gelegenheid.
Lees meer...
Klompen
Geplaatst op: 21 november 2022
De kinderen, die in dit huis zijn opgegroeid, hebben het vast heerlijk gehad in hun jonge jaren. Op hun klompjes lekker buitenspelen, met hun neusjes in het groene gras. Niks stenen achtertuin en neppig kunstgras.
Lees meer...
Geurende rozen in november
Geplaatst op: 14 november 2022
De geur van een huis doet iets met de intrinsieke gevoelens van de mens. Wanneer ik een huis binnenkom en het ruikt naar geurige kruiden dan kan ik dat wel aan. Maar wanneer een huis stinkt naar een kattenbak en bedorven vanillevla (deze heb ik van m’n zoon, die geuren zeer goed kan omschrijven), dan gaat mijn hart op slot.
Lees meer...
Het oog
Geplaatst op: 7 november 2022
Ik heb weer wat moois beleefd. Met een echtpaar was ik op stap om enkele huizen te bekijken die in de verkoop stonden. Ze komen van het Westen van het land naar het Oosten en hebben mijn hulp bij aankoop van een nieuwe woning ingeschakeld.
Lees meer...
Benen op zolder
Geplaatst op: 31 oktober 2022
Ik kom van alles tegen in mijn werk. Ik zie veel huizen aan de binnenkant. Met weinig spullen, vergane glorie, sjieke spullen, teveel spullen. Dat is voor een taxatie natuurlijk helemaal niet belangrijk. Ik kom voor de stenen en de afwerking, niet voor de inhoud.
Lees meer...
Uniformiteit
Geplaatst op: 24 oktober 2022
Wanneer ik een huis bezoek voor een taxatie, aankoop of verkoop dan zijn er een paar dingen die me helpen en zakelijk beïnvloeden. Immers ik moet iets vinden van de waarde. Allereerst is de plek waar het huis ligt een belangrijk uitgangspunt.
Lees meer...
Kattenkop
Geplaatst op: 17 oktober 2022
Toen deze prachtige herfstfoto van het Keizer Karelplein van #Paul Beckers, drone fotograaf, voorbij kwam, wilde ik onderstaand verhaal hierbij graag vertellen.
Lees meer...
Kaal gevoel
Geplaatst op: 10 oktober 2022
Woensdagmorgen was ik nog even aan het werk. Een paar bezichtigingen in de agenda alvorens ik in de middag onder het minimesje van de oogarts lag. Met een nieuwe lens in mijn oog moet mijn zicht aanzienlijk verbeteren.
Lees meer...
Open Huis
Geplaatst op: 3 oktober 2022
Sinds twee jaar kon het weer! Een dag huizen loeren tijdens de open huizendag van de NVM. Onze verkopers vonden het reuzespannend. Met een openhuizensticker op het verkoopbord, een brochure op tafel, een pot koffie en goeie zin stonden ze afgelopen zaterdag afwachtend klaar
Lees meer...
Akoestiek
Geplaatst op: 26 september 2022
Ik woon met mijn man in een appartementencomplex met een prachtig overdekte binnentuin. Eromheen loopt een galerij over vijf verdiepingen. In het begin vond ik het wel spannend om steeds andere mensen te ontmoeten en te groeten. Het is een kleine buurt op zich.
Lees meer...
Druif
Geplaatst op: 19 september 2022
Van de week was ‘t goed vertoeven tijdens de bezichtigingen in een van de woningen die bij ons in de verkoop staat. Het weer viel nog best mee en de mensen waren onderzoekend en onderhoudend.
Lees meer...
Deksels
Geplaatst op: 12 september 2022
Op elke pan past een deksel. Drie pannen als een nest in de kast en de deksels er boven op. Dat zijn er altijd teveel.
Lees meer...
Deurbeslag
Geplaatst op: 5 september 2022
Het klinkt zo mooi, de term deurbeslag. Er wordt gewoon de klink, met rozet, schild en aanverwante artikelen mee bedoeld. Wanneer ik beroepshalve door een huis loop let ik er wel op.
Lees meer...
Zon
Geplaatst op: 29 augustus 2022
De laatste tijd heeft de zon meer dan veel geschenen. De koperen ploert heeft ons veel energie gegeven. Op allerlei manieren. Nu ben ik wel blij dat de ouderwetse Nederlandse wolkenlucht zo af en toe weer opduikt en de momentjes van afkoeling wederkeren.
Lees meer...
Herinneringen
Geplaatst op: 22 augustus 2022
In een huis, van Piet, Constantijn of Marieke is er altijd materiaal te vinden dat hun geschiedenis beschrijft. De een heeft talloze foto’s aan de muur, de ander heeft uit elk bezocht land wel iets meegenomen van aardewerk. Soms zijn mensen creatief.
Lees meer...
Trol
Geplaatst op: 15 augustus 2022
Als makelaar kom ik bij de verkoop en taxaties van huizen midden in de persoonlijke leefsfeer van mijn cliënten. En bij bezichtigingen voor aankoop kom ik ook wel eens wat spannends tegen in de woningen waar ik binnen mag kijken
Lees meer...
Water geven
Geplaatst op: 8 augustus 2022
Wij zijn dit vakantieseizoen eigenlijk best wel lang uithuizig. Zo’n prachtige zomer aan de zee bivakkeren en tussendoor af en toe een paar dagen werken is een geweldige combinatie. Wie dat wat minder vinden zijn de planten, zo zonder aandacht alleen gelaten te worden.
Lees meer...
Trapleuning
Geplaatst op: 1 augustus 2022
In een mensenleven wordt er veel trapgelopen. In het leven van een makelaar gemiddeld wat meer. Tenslotte zien we heel wat huizen op een dag en dan zitten we niet alleen aan de keukentafel.
Lees meer...
Via Gladiola
Geplaatst op: 25 juli 2022
Het is weer voorbij, de intocht van de Vierdaagse over de St. Annastraat. Elke loper wordt verblijd met mooie bloemen, het liefst gladiolen. Vandaar dat onze St. Annastraat in deze dagen wordt omgedoopt tot Via Gladiola.
Lees meer...
Sokken
Geplaatst op: 18 juli 2022
Met de Vierdaagse is het in Nijmegen een feest als je vrij bent. Voor de lopers is het een warm onthaal. Er zijn zoveel gastvrije mensen die een slaapplek aanbieden. Voor mij als makelaar is het wel onhandig om te werken. Van en naar kantoor tussen de wandelroutes door gaat met wat oponthoud.
Lees meer...
Zomer in Zeeland
Geplaatst op: 11 juli 2022
Deze makelaar is een verwend mens. Van de week hebben we de volksverhuizing richting kust weer volbracht. De koekenpan voor de zeetong, een flessenopener, kleding voor alle weersoorten, fietsen, spelletjes en boeken zijn meegebracht.
Lees meer...
Work-out
Geplaatst op: 4 juli 2022
Van de week had ik weer een heel stel kijkers in een te verkopen huis. Iedereen deed z’n rondje en we sloten af met een gesprek aan tafel. Om meerdere redenen is dat fijn.
Lees meer...
Kopje
Geplaatst op: 27 juni 2022
Van de week weer lekker ouderwets bij cliënte op leeftijd de koopakte live getekend. Gewoon met pen op papier. Tegenwoordig gaat er namelijk erg veel digitaal.
Lees meer...
Bankstel
Geplaatst op: 20 juni 2022
Gewaagd is het wel. Een bankstel met een druk design. De kleuren per deel matchen prima. Ook de omringende inrichting is in dezelfde toon.
Lees meer...
Trap
Geplaatst op: 25 april 2022
In mijn werk loop ik veel trappen. Vreemde trappen die mijn benen niet gewend zijn. Ik houd me dan goed vast aan de leuning, of aan de balustrade met spijlen. Soms grijp ik een tree vast in de opening tussen twee. Bij deze trap kan dat niet.
Lees meer...
Pickup
Geplaatst op: 13 juni 2022
Een marathon bezichtigingen in een huis waar het leven draait om de muziek. “Alsjeblieft”, zei de verkoopster toen ze mij de sleutel overhandigde. “Geniet van jouw tijdelijk onderkomen.”
Lees meer...
Vogelbadje
Geplaatst op: 6 juni 2022
Je zou toch zeggen dat in de tuin geen ovenschalen horen te slingeren. Ovenschalen zie ik normaal gesproken in reclames met elkaar praten en shinen.
Lees meer...
Schilderij
Geplaatst op: 30 mei 2022
Op mijn tochten door het Nijmeegse en mijn kijkjes achter voordeuren ben ik een verwend mens. Ik kom kijken naar de bakstenen en geniet ondertussen van de levende have die het huis bewoont en heeft versierd en soms heeft uitgewoond.
Lees meer...
Tantalus
Geplaatst op: 23 mei 2022
Onlangs was ik in een te verkopen huis waar de kijkers in ganzenpas achter elkaar binnen kwamen. Op het toilet zag ik een scheurkalender met elke dag een mooie vraag. Op een van de bezichtigingsdagen hing deze voor. En wat was dat toepasselijk.
Lees meer...
Tafel voor veel
Geplaatst op: 16 mei 2022
Onze dochter en schoonzoon hebben een nieuw huis gekocht. Ze moeten nog lang wachten op de sleutel. Op dit moment wordt het terrein bouwrijp gemaakt. We keken naar de tekeningen en ik filosofeerde mee over de keukenopstelling.
Lees meer...
Voorjaarstuin
Geplaatst op: 9 mei 2022
Deze week heb ik veel tuinen gezien. Tuinen in al hun kracht. De kracht van de jeugd met zin om te groeien. Jong groen aan oude stammen. Bloesem in alle kleuren. Rododendrons met knoppen op knappen.
Lees meer...
Een poppenhuis op zolder
Geplaatst op: 2 mei 2022
Mijn hele leven lang ben ik gefascineerd door poppenhuizen. Mijn vader had een eenvoudig exemplaar gemaakt voor mijn oudste zusje en met dat huis speelden onze dochters ook weer. Er was wat meubilair aan toegevoegd en er werd wat bij gefröbeld. Met veel fantasie en kinderlijke wijsheid.
Lees meer...
Paastaart
Geplaatst op: 18 april 2022
Paaszaterdag was het feest in ons huis. Alle kinderen waren aanwezig, allemaal tegelijk, voor het eerst in tweeëneenhalf jaar. Er waren twee hummels van twee en bijna twee bij, die door de Coronapandemie nog nooit deze kant van hun familie compleet bij elkaar hadden gezien. Extra stoelen uit de kelder werden aangesleept.
Lees meer...