Mijn favorieten

Blog

Plaatje met een draadje
Geplaatst op: 9 september 2019
Afgelopen vrijdag transport. Voordat we naar de notaris gingen, bezochten we eerst het huis. De verkoper had een propere leegte achtergelaten. Zelfs de weelderige tuin nog teruggebracht tot fatsoen. Het was hierdoor een prettige bijeenkomst. De leukste bijkomstigheid zie je op het plaatje. Jawel, de ooit mooi verstopte computersnoeren waren weggehaald. In plaats daarvan was een trekdraadje getrokken om het koper bij herinstallatie gemakkelijk te maken.
Lees meer...
Verbinder
Geplaatst op: 2 september 2019
Dit weekend was ik met enkele vriendinnen op lustrumreis. Drie dagen Bilbao. Veertig jaar lief en leed, veertig jaar verbonden. Wat ooit begon met een opleiding is uitgegroeid tot een veilige haven van vriendschap. Terras- en oudstedelijke cultuur waren een goede combi. We maakten ook een rondvaart om naar de prachtige Vizcayabrug, zwevend boven het estuarium, te gaan kijken.
Lees meer...
Filmen
Geplaatst op: 26 augustus 2019
Zo af en toe zijn er huizenkijkers die niet alleen willen kijken, maar ook willen vastleggen. Ze hebben niet genoeg aan de fotoreportage die van het te bewonderen huis is gemaakt. Ze hebben niet genoeg aan de verkoopmovie. Ze willen een kijkje achter de schermen. Ze willen meer weten dan ze op beeld wordt getoond. Ze willen meer weten dan ze wordt verteld. Ze willen meer weten dan ze in het eerste ogenblik kunnen waarnemen. Ze willen alles vastleggen op film. Voor zichzelf en misschien de hele wereld.
Lees meer...
Aan tafel
Geplaatst op: 19 augustus 2019
Onder het genot van een zomerse week komt het normale leven weer op gang. De agenda’s, zakelijk en privé, worden ook gevuld. Mooie zonnige herinneringen zijn gemaakt, nog vele gebeurtenissen te gaan.  Ik zie uit naar bruine koppies met mooie verhalen. Zelfs in mijn vak zijn de seizoenen meetbaar. Een vast thema komt na de zomer altijd voorbij. Na het vele buiteneten komt nu de binnenontvangst in beeld.
Lees meer...
Chocola Belga
Geplaatst op: 12 augustus 2019
Wanneer je op vakantie bent gaat het leven gewoon door. Van jou en van iedereen, met leuke en minder leuke gebeurtenissen. Niet alleen wij, maar de meeste mensen trekken er even op uit. Enkelen niet. Daar hebben ze meestal een goede reden voor. Ze gingen eerder, gaan later of gaan helemaal niet. In onze nabije omgeving heb ik lieve vriendinnen die niet weg kunnen omdat ze ziek zijn. Op ziekenbezoek gaan zat er even niet in, maar een lief gebaar is altijd welkom. Ik brak mijn hoofd over dat lieve gebaar. Waar zit je op te wachten als je ziek bent?
Lees meer...
Levende have
Geplaatst op: 5 augustus 2019
In mijn bruisende makelaarsvak gebeurt er altijd wat om over te vertellen. Deze week heb ik een verrassende ontmoeting gehad. Onno, mijn collega, en ik waren weer samen op taxatiepad. Normaal gesproken is er iemand thuis om voor ons de deur open te doen, maar deze keer kregen we een sleutel afgeleverd op kantoor. We lieten onszelf binnen in het te taxeren huis. Bij het betreden van de woonkamer werden we vriendelijk begroet door een nieuwsgierige poes. Deze liep als een makelaar gezellig met ons mee. We hebben de kamerdeur weer stevig dichtgedaan en dat was maar goed ook.
Lees meer...
Klussende zoon
Geplaatst op: 29 juli 2019
Van de week kwam een van onze zonen met zijn vrouw bij ons buurten aan zee. Hij is flink aan het klussen in, om en aan hun nieuwe huis. Met smaak en een creatieve geest kom je een heel eind, maar met twee rechterhandjes nog veel verder. En laat hij nou net van dit alles veel in huis hebben. Het wordt echt prachtig en voor de inrichting van de tuin hebben ze ook fijnbesnaarde ideeën. Er komt zelfs een heuse buitenoven in. Deze wordt behendig en handig, met eigen tentakels, opgebouwd.  Hij heeft een grote hekel aan beschermende kleding bij zulke inspanningen en al helemaal aan het dragen van handschoenen.
Lees meer...
Persoonlijkheid
Geplaatst op: 22 juli 2019
Mooie termen, daar lusten makelaars pap van. In België ook. We waren een dagje in Antwerpen voor cultuur en broodnodige ontspanning. Met als gevolg dat we, naast het bezoek aan de kathedraal, weer lekker geshopt hebben. Toen we de stad inreden moesten we toevallig stilstaan voor dit makelaarskantoor. Deze makelaar houdt echt heel veel van huizen, das wel duidelijk. Hij denkt dat het wezens zijn van vlees en bloed. “Huizen met persoonlijkheid”, schrijft hij groot en duidelijk op het etalageraam.
Lees meer...
Sleutel
Geplaatst op: 15 juli 2019
In het zomerseizoen huren wij een strandcabine aan zee. Erg praktisch, om alle strandbenodigdheden in te bewaren. We mogen er niet in slapen hoor, dat doen we elders.
Lees meer...
Zomervoeten
Geplaatst op: 8 juli 2019
Tegenwoordig dragen we allemaal graag schoeisel zonder zichtbare sokken. Mannen en vrouwen. Ik zie een hoop blote enkels bij de heren, onder net niet té lange pantalons. Zeker als het lekker zomers weer is. De meisjes lopen dan óf op stoere sneakers, óf op teenslippers, óf op mooie sandaaltjes. Bij de laatste twee horen wel zomervoeten. Voeten die er zacht en verzorgd uitzien. Wanneer je werkt als makelaar, denk je ‘s morgens wel even na over wat je aantrekt. Ook aan je voeten. Soms moet je veel staan, soms moet je door het natte gras. Soms is het warm en trek je mooie sandalen aan, hooggehakt en fier.
Lees meer...
Cool
Geplaatst op: 1 juli 2019
Nog niet zo lang geleden werden wij tijdens een stimuleringsdag voor onze makelaarsberoepsgroep opgewekt door een enthousiast spreker. Ik moest afgelopen week erg aan hem denken. Hij had het tijdens die sessie namelijk over Cool en zo. Nou, afgelopen week was ik allesbehalve cool, ik was kokend heet. Hot dus. Vandaar de associatie. Maar volgens mij bedoelde hij het anders. Meer in de zin van “hip en meegaan met je tijd”. De term “Like you, als je Cool bent” heb ik wel onthouden.
Lees meer...
Hitte
Geplaatst op: 24 juni 2019
Komende week laat de Sahara ons haar warmte voelen. In Nijmegen wordt het zelfs tropisch warm. Er zijn scholen en bedrijven die vroeg beginnen en iedereen eerder naar huis sturen.
Lees meer...
Plaatjes kijken
Geplaatst op: 17 juni 2019
Van de week keek ik, zoals gewoonlijk, te laat televisie. Bij Jeroen Pauw zaten enkele dames aan tafel die verslaafd bleken te zijn aan Funda. Ja die, dé site, het fundament van en voor allen die van plan zijn te gaan verhuizen.
Lees meer...
Volledig programma
Geplaatst op: 3 juni 2019
Zo af en toe loer ik graag in de etalage van de collega makelaar. Wanneer we ergens een paar dagen bivakkeren of een stad bezoeken, staan we altijd wel ergens voor het raam. Vakidioten, nooit los van je werk, wat heb je eraan?
Lees meer...
Plastic
Geplaatst op: 10 juni 2019
Wij wonen sinds anderhalf jaar op een appartement. Voorheen, toen we in een huis met een tuin woonden, konden alle vuilcontainers, in alle soorten en maten, worden gestald, uit de reuk en uit het zicht. Dat is op hoogte wel effe anders.
Lees meer...
Balans
Geplaatst op: 27 mei 2019
Afgelopen week heb ik met Ben lekker genoten van de zee en ons gezin. Zo een paar dagen niksen, met zeeruis op de achtergrond, brengt rust in mijn hoofd. Vrijdag waren we terug en wanneer je zou denken dat het weekend nog een beetje bij het weekje vakantie hoort, dan heb je het mis hoor. Een makelaar werkt 24/7.
Lees meer...
Fusion of niet?
Geplaatst op: 20 mei 2019
We eten tegenwoordig het lekkerste voedsel uit alle windstreken. We eten het dáár zonder eigenlandse invloeden. We eten het hier gemixt met allerlei lekkers uit binnen- en buitenland. Niemand moppert, iedereen vindt het lekker. Het schijnt fusion te heten.
Lees meer...
Laat je ogen zien
Geplaatst op: 13 mei 2019
Deze week stond bij mij in het teken van zien. Afgelopen woensdag heb ik een kleine oogoperatie ondergaan en met een afgeplakte kijker is het lastig turen. De moeite werd beloond. Na een paar dagen zag de wereld er veel leuker uit.  Mijn ogen zien veel en een gedetailleerde blik kan ik in mijn makelaarsvak goed gebruiken. Hoeveel je ziet hangt af van zicht en opmerkzaamheid. In het tweede kun je jezelf trainen. 
Lees meer...
Alles uit de kast
Geplaatst op: 6 mei 2019
“Alles uit de kast” betekent voor mij, dat je erg je best doet om mensen gastvrij te ontvangen en de tafel te dekken met je mooiste servies. Dat je gaat eten van borden, die één keer per jaar worden gebruikt en dat je drinkt uit glazen, die je met de hand moet afwassen. Geen moeite hoor. Het is best leuk en het verhoogt de sfeer, wanneer iedereen zijn best doet voor een bijzonder samenzijn. Wij aten zondagmiddag voor een feestelijke lunch van het servies van oma en dronken uit even oude kristallen glaasjes. 
Lees meer...
Alles gaat anders dan je dacht
Geplaatst op: 29 april 2019
Zo af en toe is improviseren een must. Je slaapt lekker uit en dan doe je je luie ogen open en leest met kraaloogjes de gemiste appjes.  Ohlala, “Mogen we straks langskomen?” “Ja, graag, heb je al zo lang niet gezien!” Je rent uit je bed en gaat een taart bakken voor bij de koffie. Wanneer die in de oven staat, kun je snel onder de douche. Bij de koffie heel gezellig bezoek, wat een fijn bijpraten, wat goed dat dit zomaar is gebeurd.
Lees meer...
Curling Makelaar
Geplaatst op: 22 april 2019
Nog niet zo lang geleden, was er een aflevering van de Luizenmoeder” en daarin werd gesproken over “curling ouders”. Over ouders, die voor hun kinderen altijd de weg vrij maken, gladstrijken, versnellen.
Lees meer...
Paasei
Geplaatst op: 15 april 2019
Mensen, die mij een beetje kennen, weten dat ik een grote snoepkont ben. Voor vrijwel elk gezellig etentje bij ons thuis bakt Juul een taart. En bij de koffie is er chocola. Nu heb ik wel een eigen smaak. Ik ben een echte lekkerbek.  Neem nu de paaseitjes. Allereerst is het al een gedoe om die glimmende papiertjes eraf te halen. De kleur zegt vaak iets over de inhoud. Dus sommige kleuren sla ik over. Mij maak je het meest blij met eitjes van de chocolatier. Ik eet liever één superlekker geval dan tien waarvan de geurstoffen te lang in de neus blijven hangen.
Lees meer...
25 jaar
Geplaatst op: 8 april 2019
Deze week werd ik op LinkedIn door velen gefeliciteerd met een jubileum. Hiervoor mijn hartelijke dank! Ik had er niet zo bij stil gestaan, maar echt, het is waar. Op 30 september 1993 begon ik enthousiast aan de deeltijd opleiding Makelaardij bij Instituut de Boer in Arnhem. Thuis vier kinderen in groep drie, vier, vijf en zes. Een man met een eigen makelaardij, dus ik had wel tijd over. Overdag zat het volkje op school, dat waren de beste uurtjes om te studeren. ‘s Avonds na het eten gauw een koffietje en dan naar Arnhem. Leve Nespresso. Voor een paar avonden en een zaterdagmorgen heb ik dat een paar jaar goed volgehouden. Mijn afwezigheid heeft ook vast gezorgd voor een betere vader-kind-band. 
Lees meer...
Het moment
Geplaatst op: 1 april 2019
Dit weekend ging de zomertijd weer in. Een tijd welke velen omarmen dankzij de verlengde dagen. Een tijd waarvan anderen zeggen dat het ons bioritme aantast. Ik snap het allebei. Het is voor mij elke keer weer even wennen. De eerste week ben ik uit balans en vind ik het ‘s morgens veel te vroeg. Aan de andere kant komt het “einde middag”-gevoel in het gedrang, het lijkt wel weggevallen. Van de ontstane lange en zwoele avonden krijgt dit avondmens nooit genoeg. 
Lees meer...
Identiteit
Geplaatst op: 25 maart 2019
Een paar maanden geleden luisterde ik naar professor Nico Nelissen tijdens een bijeenkomst van de Bouwkamer. Hij vertelde ons over identiteit. Een ding was mij al duidelijk en werd door hem bevestigd. “Je bent wat mensen van jou vinden”. We dachten allemaal vreselijk aan onszelf. Vervolgens ging hij een stapje verder. Tenslotte zaten we daar helemaal niet voor onszelf, maar vanuit verbondenheid met bouw en stad. Onze stad. Hij sprak over Urbane Identiteit. Mooie woorden toch?
Lees meer...
Ladder
Geplaatst op: 18 maart 2019
Afgelopen week was ik op een Rotary-clubbijeenkomst in het mooie Berchmanianum in Nijmegen. Een van de leden vertelde ons daar, dat hij door het oog van de naald was gekropen. Een week ervoor stond hij op een hoge ladder van wel drie meter. Zo ongeveer bovenaan en met zijn lange lengte erbij werd dat echt torenhoog.
Lees meer...
Bloemen
Geplaatst op: 11 maart 2019
Ons huis staat vol met prachtige boeketten. Je zou bijna denken dat het huis in de verkoop gaat en dat er voor de fotoshoot wat fleurigs is toegevoegd. We gaan niet verhuizen hoor, we wonen hier pas net! De bloemen zijn voor mijn man. Hij had dit weekend namelijk iets te vieren.
Lees meer...
Geluk gewenst
Geplaatst op: 4 maart 2019
Afgelopen week heb ik weer mooie momenten beleefd. In een appartement, welke mondeling was verkocht, hebben verkopers en kopers samen de koopakte ondertekend. Ze hadden naar mijn uitleg over alle artikelen geluisterd en goed begrepen waar dit belangrijke document over ging. De ontspannen, huiselijke sfeer, het kopje koffie in gastvrijheid geschonken en de hartelijke onderlinge aandacht brachten mij voldoening. Dat is nu precies waar ik voor werk. 
Lees meer...
Benen wijd
Geplaatst op: 18 februari 2019
Wat een makelaar al niet meemaakt, zo overdag en soms elke dag. De bovenstaande titel verdient een spannende inleiding. Vaak leid ik mensen rond in een te verkopen huis met een kelder. Een kelder die belangrijk is voor de kijkers. Op zulke kelders komen mannen af, lange mannen.

Deze veelal jonge, lange enden, die altijd teveel en te goed te eten hebben gehad en te weinig klappen, die stoten nooit hun hoofd. Dat zijn ze namelijk niet gewend. Hoe lossen deze uit de kluiten gewassen personen dit probleem dan op?
Lees meer...
Makelen en lezen
Geplaatst op: 11 februari 2019
Wanneer je veel leest, verbreedt zich jouw horizon.

Waarom is dat eigenlijk zo?

Nou ik snap het best. Omdat je je gaat verdiepen in een ander, in andermans gevoel, in andermans wereld, word je wijzer. Je maakt denkbeeldig weer eens wat anders mee. Je loopt zomaar mee door een mooie stad, je zit en beleeft een heerlijke maaltijd of een spannende sexscene. Bovendien word je in een boek vaak meegenomen in de denkwereld van een persoon.
Lees meer...
Julia
Geplaatst op: 4 februari 2019
Afgelopen week kwam mijn naam en ook de naam van mijn oudste zoon uitgebreid in het nieuws. Vijfendertig jaar geleden waren wij met onze Lucas best wel hip dus. En bijna 60 jaar geleden waren mijn ouders ook erg hip. Dat was niet zo moeilijk, want ik was nummer tien in de rij en het negende meisje, dus alle oma’s, opa’s, tantes en ooms waren al vernoemd. Ik kreeg mooie namen. Julia en nog een paar erachteraan. Mijn roepnaam werd Juliëtte, mijn moeder noemde mij Puul of Pularia en mijn oudste zus zegt nog steeds Jetje. Nu kan dat “je” er wel af. Bovendien ben ik geen Frans poppetje, dus in mijn hoedanigheid heet ik tegenwoordig Juul.
Lees meer...
De Vlag Uit
Geplaatst op: 21 januari 2019
Wanneer je eigenaar wordt van een nieuw Thuis, is het wel heel erg leuk om te merken, dat de verkoper jou dit mooie huis echt gunt. Op deze dag wordt de nieuwe toekomst voor de verkoper waarheid en start ook een heerlijk nieuw begin voor de koper.

Zo maakte ik deze week mee dat, op het moment van inspectie, zo vlak voor de juridische overdracht, de vlag uithing om de kopers een Welkom Thuis toe te wapperen. Nou hing de vlag wel binnen, dus van wapperen kwam niet zoveel terecht.
Lees meer...
Proeflapje
Geplaatst op: 14 januari 2019
In het midden van de januarimaand zijn de meeste borrels ten faveure van het nieuwe jaar wel voorbij. De kerstlichtjes zijn opgeruimd en iedereen is in zijn of haar holletje gekropen.

Nou, ik was er even uit gekropen, om een beetje zonnestralen met bijbehorende energie op de pikken. Natuurlijk heb je dan ineens tijd over en wat moet je nu met al die tijd?
Lees meer...
Licht-tip
Geplaatst op: 7 januari 2019
De eerste week van 2019 zit er al weer op.
Ik had een mooie start van het nieuwe jaar. Woensdagmorgen 2 januari reed ik tegen negenen voor een afspraak van Nijmegen naar Malden richting de opkomende zon. Wat een prachtige openbaring van licht. Een stralenkrans brak door de donkerte. De foto is door de voorruit van de auto heen genomen. Vastgelegd licht, zonder brokken.
Lees meer...
Nieuwjaarswens
Geplaatst op: 31 december 2018
Een paar weken geleden werd door ons een klein stukje getoond van de wenskaart, die wij elk jaar sturen aan onze lieve cliënten, vrienden en kennissen.

Onze zoon Simon maakt jaarlijks een schilderij voor ons. Geheel volgens zijn eigen idee. Hij geeft ons inspiratie en die geven wij graag door. Vandaag aan iedereen die dit bericht leest. Want nu zie je de kaart in z’n volle glorie. Het schilderij, uitgevoerd op postkaartformaat met een gelamineerde, glansgevende laag. Een bijzonder kleurrijk, waterig beeld.
Lees meer...
Kerstkoken
Geplaatst op: 24 december 2018
De komende dagen staan in het teken van gezelligheid. En de liefde van mijn naasten gaat toch ook een beetje door de maag.

Dus Ben en ik hebben weer goed nagedacht over wat er, naast de kaarsjes, op tafel gaat komen. We gaan samen lekker de keuken in.
Lees meer...
Jozef
Geplaatst op: 17 december 2018
Afgelopen dagen stonden in het teken van versieren. Krans aan de deur, kerstboom volgehangen met licht en zilver. Hier en daar een extra kaarsje en de kerststal uitgepakt. Wat was dat vroeger anders. Een dennetak achter het schilderij en klaar was Kees.
Lees meer...
Kaartinvoorbereiding
Geplaatst op: 10 december 2018
Afgelopen week zijn we naar Amsterdam gereden en hebben we bij onze zoon Simon weer een prachtig ontwerp opgehaald voor de Kerstkaart van 2018! Inmiddels ligt het ontwerp van de kaart bij de drukker en heb ik met enige inspanning de adressenlijst van ons kantoor weer doorgenomen. Het gaat niet van een leien dakje! Mooie makelaars-uitdrukking trouwens.
Lees meer...
veilig
Geplaatst op: 3 december 2018
In de dagen dat het vroeg donker is, geeft je huis geborgenheid. Je voelt je er veilig. Lichtjes aan, kachel aan, gordijnen dicht en lekker met een kop thee voor de buis. Tenminste, als je daar tijd voor hebt.
Lees meer...
VVE belang
Geplaatst op: 26 november 2018
Als appartementseigenaar en als makelaar ben ik meer dan gewoon geïnteresseerd in aangelegenheden van VVE’s.

Afgelopen week was er een bijeenkomst in Papendal. Met een van onze bestuursleden heb ik een super dag gehad. De opkomst was groot, veel grijze en wijze mensen. Uitstekend verzorgd, veel geleerd.
Lees meer...
AVG
Geplaatst op: 19 november 2018
Afgelopen week hebben we overleg gehad op kantoor met Comply Now, het bedrijf dat ons ondersteunt met de implementatie van de privacywetgeving.
We schijnen erg voor te liggen op vele collegae. Schema’s, thema’s, programma’s. Over elke denkbeeldige situatie hebben we nagedacht en oplossingsgerichte tools aangedragen. 
Lees meer...
Auto
Geplaatst op: 12 november 2018
De maand november schijnt voor de Nederlandse wegen een zware last te zijn. Overbezetting en stress op het asfalt. We horen het elke ochtend op het nieuws, elke namiddag ook. Ik heb het geweten.
Lees meer...
Handtekening
Geplaatst op: 5 november 2018
Afgelopen week was het druk op kantoor met het tekenen van koopaktes. Wanneer een huis is verkocht, moeten kopers en verkopers immers hun deal vastleggen in een schriftelijk document. De koopakte. Zonder handtekening is deze niks waard. De verkoop is pas echt bezegeld, wanneer een handtekening van alle partijen onder deze akte is gezet.
Lees meer...
Back in Town
Geplaatst op: 29 oktober 2018
Onno, mijn steun en toeverlaat, had de hele zomer doorwerkt en is lekker drie weken aan een stuk op vakantie geweest. Welverdiend, maar wat heb ik hem gemist. Wat heb ik de benen onder m’n gat uitgelopen.
Lees meer...
People business
Geplaatst op: 22 oktober 2018
Elke dag weer ontmoet ik bijzondere mensen. Een te verkopen huis krijgt veel belangstelling. Allereerst van de verkoper. Dat kan een familie zijn, die geschiedenis heeft geschreven in het huis. Het kan een stel zijn dat samen naar iets nieuws uit wil kijken.
Lees meer...
De maat nemen
Geplaatst op: 15 oktober 2018
Afgelopen week liep ik rond in heel wat huizen. Ook een appartement kreeg veel aandacht. We hebben het net op de markt gezet en vele belangstellenden kwamen een kijkje nemen. Dit appartement is zeer geschikt voor mensen die gelijkvloers willen gaan wonen. En meestal komen deze mensen uit een groter huis van veel verdiepingen en hebben ze schrikbarend veel spullen. Hoe moet dat nu? Waar moet de kast van oma? Waar laten we de boeken? 
Lees meer...
Koffie
Geplaatst op: 8 oktober 2018
Vaak kom ik bij de mensen thuis. Om verschillende redenen nodigen ze mij uit om te komen praten. Ze willen graag inzicht in de waarde van hun woning, dat is zeker en daarom wil ik ter plekke komen kijken. Soms is het voor een oriënterend verkoopgesprek of voor een taxatie bij aankoop, nieuwe financiering of einde relatie. We komen bij de mensen langs op een belangrijk keerpunt in hun leven. En daar hoort koffie bij!
Lees meer...
Broodje dashboard
Geplaatst op: 1 oktober 2018
Broodje dashboard

Wanneer eet jij jouw lunch? In de gezamenlijke kantine, met zakenrelaties in een restaurant, thuis?
Lees meer...
Bouwjaar
Geplaatst op: 24 september 2018
Onlangs zetten wij met verve een huis op de markt in Nijmegen Oost. En zoals altijd deelden wij dit heuglijke feit op Facebook. Direct volgden er vele leuke reacties, onder andere van oud-buurtgenoten. Het bouwjaar kwam ter sprake en wat bleek: in onze vermelding zat een foutje.
Lees meer...
Vliegles
Geplaatst op: 17 september 2018
Wanneer een huis op de markt komt, maken we een uitgebreide fotoreportage. Heel af en toe biedt een filmpje toegevoegde waarde. En hoe doe je dat dan. Soms levert onze verkoper zelf beeldmateriaal aan, soms laten we een filmpje maken.
Lees meer...
Kousenvoeten
Geplaatst op: 10 september 2018
In het voorjaar bloeien de bomen en die laten na verloop van tijd hun uitgebloeide pracht vallen. Op de stoep ontstaat een plakkerig en kleurig tapijt van afvallige producten. Afgelopen week is een huis overgedragen aan de kopers en ik moest denken aan de bezichtiging met hen in het voorjaar.
Lees meer...
Team
Geplaatst op: 3 september 2018
Afgelopen zaterdag is onze Simon getrouwd met zijn lieve Karianne. De dag was meer dan bijzonder. Allemaal vrienden en familie die samen getuigen mochten zijn van hun in liefde uitgesproken woorden. We blijven hen volgen en bijstaan op hun levenspad. Het bruidspaar is een hecht team.
Lees meer...
Frisse zinnen
Geplaatst op: 27 augustus 2018
De weersverandering heeft mij dit weekend ruimte gegeven om eens lekker te luieren en als een mol in mijn holletje thuis te blijven. Zaterdag toch even door Ben meegesleept naar het mooie Zutphen. Wat is het toch een beeldig stadje. Op zondag was ik niet te porren voor enige activiteit buitenshuis
Lees meer...
Fietsers
Geplaatst op: 20 augustus 2018
De scholen gaan weer beginnen. Alle papa's en mama's zijn weer terug van vakantie en rijden weer rond op nabije wegen. Ze zullen wel ergens op tijd moeten komen. Alle kindjes stappen weer op de fiets naar school en de studenten gaan Nijmegen weer gretig omhelzen. De stad gaat weer bruisen en komt na de lange zomerse pauze weer op stoom.
Lees meer...
Aan de slag
Geplaatst op: 13 augustus 2018
Een prachtige, mooie tijd aan zee geweest, wat biedt het Zeeuwse land toch veel heerlijkheden. Vis, bossen, duinen en het getijde hebben me verkwikt. Meer zonuren gehad dan goed is voor een mens. In de late middaguurtjes afkoelen bij de zee. Beter kon het niet.
Lees meer...
Ontzorgen
Geplaatst op: 6 augustus 2018
Zondagavond, na een paar daagjes bij ons aan zee, hebben we onze zoon en schoondochter uitgezwaaid. Wij blijven nog lekker een weekje genieten van het zilte Zeeuwse natuurschoon. Na een kleine, onverwachte ingreep kwam onze lieve schoondochter Lotte bij ons herstellen.
Lees meer...
Een jaar verder
Geplaatst op: 30 juli 2018
Eind juli vorig jaar kregen wij de sleutel van ons nieuwe huis. Wat spannend. Wat waren we blij. Een mooi appartement, op een mooie plek met een heerlijk balkon.
We gingen, na bijna dertig jaar, ons grote huis met tuin inruilen voor wat minder vierkante meters woonoppervlak en zeker wat minder slaapkamers.
Lees meer...
Nijmegen loopt leeg
Geplaatst op: 23 juli 2018
Na alle feesten rondom het meest prachtige loopfestijn van de wereld, de Vierdaagse, wordt het stil in de stad.
Allereerst wil ik de super gemotiveerde lopers feliciteren met hun behaalde prestatie. Of het nu voor het eerst is of voor de vijftigste keer, ik zou het niet kunnen. Ten tweede sta ik ook even stil bij alle voorbereidingen.
Lees meer...
Blij of toch niet?
Geplaatst op: 16 juli 2018
Van de week was het weer raak. Een storingsbod verstoorde de wilsovereenstemming van koper en verkoper van een prettig huis in Nijmegen. Een van onze cliënten is op zoek naar een huis en in deze markt kost dat wel wat. Aan energie, aan verwerken van teleurstellingen en vooral aan euro's.
Lees meer...
Bouwmaterialen
Geplaatst op: 9 juli 2018
Enige maanden geleden kwam ik in een huis, waar de eigenaars met alle respect voor materialen en portemonnee een extra badkamer hadden gebouwd op de tweede verdieping. De mensen waren aan het nadenken over een nieuwe stap in hun leven. Een nieuwe levensfase, kinderen uit huis, met de diepe wens meer in het groen te gaan wonen, bracht mij bij hen. De vraag “wat is mijn huis waard” was de eerste en de vraag “wat is er dan te koop” de tweede.
Lees meer...
Laptop
Geplaatst op: 2 juli 2018
Vandaag heb ik mijn nieuwe laptop ingewijd. Wel weer even wennen, na jaren I-pad-gebruik. Wat ga ik nu doen met het prachtige apparaat?
Lees meer...
Waar ga je naartoe?
Geplaatst op: 25 juni 2018
De laatste tijd kom ik nogal eens bij mensen over de vloer, die plannen hebben om te verhuizen. Ze willen een maatje kleiner en het geld uit de stenen halen. Ze willen een maatje groter, want ze groeien letterlijk de tent uit. Ze willen verhuizen, gewoon omdat ze eens wat anders willen.
Lees meer...
Kasteel
Geplaatst op: 18 juni 2018
Het plaatje verraadt waar het over gaat. Als makelaar kom ik altijd leuke spraakmakers tegen in de inrichting van alle huizen die ik professioneel bezoek. De eigenaars hebben allemaal hun bijzondere en persoonlijke grapjes tentoongesteld in hun privédomein. 
Lees meer...
Uitdaging
Geplaatst op: 11 juni 2018
Donderdagmorgen hadden we met het voltallig personeel een uitdagende bijeenkomst. Ons huis stond op z’n kop en de woonkamer was omgetoverd tot een fotostudio.
Lees meer...
Tips
Geplaatst op: 4 juni 2018
Een ruime week geleden zat ik, tijdens een “themadag wonen”, met collega’s te filosoferen over de verkoopbaarheid van een huis.

Welke huizen verkopen het best?
Lees meer...
AVG
Geplaatst op: 28 mei 2018
We zijn met z’n allen niet aan 25 mei voorbij gegaan.
Het stond in de krant, het was belangrijk nieuws. 25 mei gaat de geschiedenisboeken in als het begin van een nieuw tijdperk.
Lees meer...
De Groeten!
Geplaatst op: 21 mei 2018
Zo af en toe kom ik in een paar dagen veel mensen tegen. De een ken ik door mijn werk als makelaar. De ander ken ik niet, maar die kent mij wel. Want “ze hebben het wel eens over mij gehad”. Gelukkig met een goed verhaal. Ik ga over de tong, jawel. Dat gebeurt nogal eens, wanneer je een vak uitoefent dat in de eerste levensbehoefte voorziet. Wonen is heel belangrijk. 
Lees meer...
Skippybal
Geplaatst op: 14 mei 2018
Als kind had mijn jongere zusje een skippybal en ik vond er echt niks aan. De bal was voor mij te klein of ik was te groot. Zeker was ik onhandig en van enige lenigheid verstoken
Lees meer...
Vlag
Geplaatst op: 7 mei 2018
Afgelopen weken werd er weer veel gevlagd. Koningsdag, 4 mei en 5 mei. Niet zomaar een reden om de vlag uit te hangen. Voor velen zijn dit dagen of momenten om serieus bij stil te staan. 
Lees meer...
Vermenigvuldigen
Geplaatst op: 30 april 2018
Op Facebook komt wel eens een puzzeltje voorbij. Een plaatje met symbolen. Bananen, peertjes en aardbeien bijvoorbeeld. Vruchtensymbolen die een getal vertegenwoordigen.
Lees meer...
Het hoort erbij
Geplaatst op: 25 april 2018
Had u ‘m aan zien komen?

Was de was op tijd binnengehaald? Waren de dakramen dicht en de kussens drooggelegd? Had u het dakje van uw oh zo mooie cabriolet wel gesloten?
Lees meer...
Virtual reality
Geplaatst op: 18 april 2018
Afgelopen vrijdag waren wij met het voltallig personeel een middag en avond op stap. “Samen doen” versterkt de teamgeest en Juul had bedacht dat het Nijmeegse veel te bieden heeft. Het programma was dus dicht bij huis.
Lees meer...
Geluiden
Geplaatst op: 9 april 2018
Wanneer ik een pand in de verkoop neem, vraag ik altijd naar de buren. Wanneer ik help bij de aankoop van een huis, vraag ik altijd naar de buren. Weet je waarom?
Lees meer...
Tuintje
Geplaatst op: 3 april 2018
We zijn een half jaar geleden verhuisd en in plaats van in een grondgebonden woning met tuin te wonen, is ons onderdak nu een eindje boven de grond. Dat betekent, geen gras meer maaien en geen narcissen en crocussen zien bloeien. Een ander voorjaar met gelukkig wel veel groen om ons heen.
Lees meer...
De beste
Geplaatst op: 27 maart 2018
De beste
 
Van de week hoorde ik op de radio een discussie over consumentenmisleiding.
Wanneer je vertelt dat jij het LEKKERSTE Paasbrood bakt, vind jij het persoonlijk misschien heel lekker en mag de consument misschien toch zijn eigen mening hebben. De consument kan best zelf, objectief beoordelen wat erg lekker is. De consument is hiermee helemaal niet te misleiden. Die neemt ‘n hap en wordt blij of niet.
Lees meer...
Kattenluik
Geplaatst op: 19 maart 2018
Afgelopen week was het erg koud. Ik was weer eens blij dat we verwarming hebben, een dak boven ons hoofd en dat we niet op straat leven. Er kwam een gekke associatie naar boven.
Lees meer...
Voeten
Geplaatst op: 12 maart 2018
Afgelopen weekend ben ik lekker weg geweest. We waren naar het zuiden, hebben een beetje gewinkeld en de TEFAF bezocht. Mocht je van kunst houden, dan is dit een echte aanrader. Een heel groot museum voor een paar dagen in Maastricht.
Lees meer...
Klussen
Geplaatst op: 5 maart 2018
Vaak kom ik bij mensen thuis om te praten over de verkoop van hun woning. De mensen vragen altijd advies over hoe ze hun thuis moeten presenteren.
Lees meer...
Promotie
Geplaatst op: 26 februari 2018
In het vak van makelaar ken je vele gradaties en vele wegen die naar de erkende status leiden.
Opleidingen aan hogescholen zijn meestal niet afdoende volgens onze beroepsorganisatie, de NVM. Dus toen mijn medewerker Onno van de hogeschool bij ons kwam werken vond hij en vonden wij dat hij nog even verder moest studeren.
Lees meer...
Spruitjes
Geplaatst op: 19 februari 2018
Zo af en toe zie we een huis, waar lieve ouders hun hele leven hebben gewoond en vergeten hebben met de tijd mee te gaan. In zo’n huis staat de tijd letterlijk stil. Zelfs de klok staat stil. In zo’n huis ruikt het ook naar oma. Een ongeventileerde zweem van oude vloerbedekking, oud hout en spruitjes. Zo’n huis, liefdevol bewoond, met veel potentie maar met vraag om twee rechterhanden, noemen wij een spruitjeshuis
Lees meer...
Schmink
Geplaatst op: 12 februari 2018
Afgelopen weekend zat ik begin van de nacht in de trein van den Bosch naar Nijmegen. Tijdens Carnaval kom je zo wel heel gezellige, mooi uitgedoste mensen tegen. Een klein uurtje feest! Sommigen feestvierders waren mooi geschminkt. 
Lees meer...
Straatgevoel
Geplaatst op: 5 februari 2018
Dit weekend was ik met mijn man, Ben, in Laren, in het Singermuseum. We hebben prachtige schilderkunst bewonderd, verzameld door kunstliefhebbers, de heer en mevrouw Fentener van Vlissingen. Deze mensen kochten alleen schilderijen wanneer hun hart er door werd geraakt. Dat zie je, dat voel je.
Lees meer...
Verrassingspakket
Geplaatst op: 29 januari 2018
Er lopen in ons vak mensen rond, die slechts een sleutel bij zich hebben om de voordeur van een te bezichtigen pand open te maken. Vervolgens weten ze niet zoveel te vertellen van het huis, bellen ondertussen met ik-weet-niet-wie, appen wat en staan de kijker niet echt terzijde.
Ik hoop dat dit gedrag uitzonderlijk blijft, want het is werkelijk ongepast
Lees meer...
Boterham met pindakaas
Geplaatst op: 22 januari 2018
Van de week een cliënte gesproken, die al een tijd op zoek is naar een leuk benedenhuis met een tuin. Het huis hoeft niet groot, niet af, maar vooral gezellig te zijn. Ze heeft handige mensen om zich heen, die haar graag helpen met opknappen.
Een huis kopen lijkt in deze markt op het winnen van een loterij.
Lees meer...
Vraagbaak
Geplaatst op: 15 januari 2018
Op elk feestje en borreltje komen de mensen op mij af met vragen over de huizenmarkt. Zo in het begin van het jaar lijk ik wel het orakel van Delphi. Dat denkt men misschien.....
Lees meer...
Buren
Geplaatst op: 8 januari 2018
Ik las net op Facebook dat mensen gelukkiger zijn wanneer ze in een fijne buurt wonen. Wanneer ze zich thuis voelen, opgenomen in de groep. Soort zoekt soort misschien. 
Toch kun je ook leren van andersdenkenden.
Lees meer...
Nieuwjaar
Geplaatst op: 1 januari 2018
Vandaag is het 2018!
De tijd vliegt en namens mijn makelaarsteam wil ik jullie allemaal een prachtig jaar toewensen.
Hoe wordt dit jaar prachtig voor jou? Heb je plannen? Voornemens gemaakt?
Lees meer...
Ingewijd
Geplaatst op: 25 december 2017
Een extra weekend voor Kerst betekent vier dagen feest. 
Wij hebben onze kinderen alvast gezien, Kerstdiner op zaterdag. En er bleef wat slapen. Zes logees, in een huis met drie slaapkamers, ach ....voor één nachtje! 
Lees meer...
Herkenbaar
Geplaatst op: 18 december 2017
Van de week was ik voor een kleine ingreep in het ziekenhuis. Deze zou worden uitgevoerd onder algehele narcose. De geoliede machine, waarin ik terecht kwam, bestond uit veel mensen. Heel veel mensen. Ieder met een gezicht. Velen van hen stelden zich voor. Ze hebben allen veel voor mij betekend. Ken ik ze nog?
Lees meer...
Bonbons
Geplaatst op: 11 december 2017
Afgelopen week had ik op kantoor een vroege afspraak met een jongeman, die ik heb geholpen met de aankoop van een mooi appartement. Nou ja, vroeg, 9.00u stond er op de agenda. Om 9.15u was hij er nog niet. Ik heb hem gebeld, kreeg geen gehoor en heb toen de voicemail maar ingesproken.
Lees meer...
Sinterklaas
Geplaatst op: 4 december 2017
Wanneer je gaat verhuizen krijg je van de makelaar, en dus ook van mij, nog wel ‘ns een verhuisplanner. Volop praktische tips. Maar één tip staat er niet bij papa’s en mama’s ! Een tip die je echt niet mag vergeten. Hebben jullie Sinterklaas wel een verhuisbericht gestuurd? 
Lees meer...
Een goed gevoel
Geplaatst op: 27 november 2017
Wanneer je een huis binnenkomt of een gebouw, kan iets je bekruipen.
De rillingen, de lucht, de ruimte, het licht. Soms is er iets ondefinieerbaars wat je raakt. Diep van binnen. Dat kun je hebben wanneer je de Witte Moskee binnenwandelt in Istanbul, of de Synagoge in Kaapstad bij het Joods Museum.
Lees meer...
Mijn vak
Geplaatst op: 20 november 2017
Van de week had ik een jongeman op bezoek, die eens met mij wilde praten over mijn vak. Zoals veel mensen met de respectabele leeftijd van 30 was hij aan het nadenken over de rest van zijn werkzame leven.
Lees meer...
Kop en kont
Geplaatst op: 13 november 2017
Zo af en toe kunnen mensen zo duidelijk zeggen wat ze willen. Waar ze willen wonen, waar ze een thuis zoeken. Een paar weken geleden trof ik zo’n stel. Een jong gezin, wonend in het kloppend hart van de stad. Veel vierkante meters huis, weinig vierkante meters balkon en helemaal geen vierkante meters tuin. Ze zochten een huis “met de kop in het groen, met de kont in de stad”.
Lees meer...
Laat ze maar schuiven
Geplaatst op: 6 november 2017
Van de week was ik bij een bouwtechnische keuring, BTK in ons jargon. De aannemer kwam tegelijk mee kijken. De heren, de koper, de aannemer en de bouwkundige liepen van boven naar beneden en hier en daar kon ik behulpzaam zijn met wat informatie. Eenmaal in de woonkamer bespraken koper en aannemer alle duurzame plannen, isolatie, centrale verwarming en rendement.
Lees meer...
Bekijk 't maar
Geplaatst op: 30 oktober 2017
Zo af en toe hoor ik kijkers in het algemeen een beetje klagen over de makelaar die de deur openmaakt van een te verkopen huis. Soms komt zo’n makelaar aan met de sleutel, een smartphone en een tablet. Dan gaan ze aan de eettafel zitten en zeggen, “loop maar lekker rond”.
Lees meer...
Afstand
Geplaatst op: 23 oktober 2017
Vandaag voor het eerst vanaf mijn nieuwe huis naar mijn werk. Ik moest eerder m’n bed uit, want alles is verder weg. Alhoewel, hemelsbreed een paar honderd meter. Maar logistiek is ‘t weer even wennen.
Lees meer...
Lekker bezig
Geplaatst op: 10 oktober 2017
Vandaag al lekker bezig geweest met het inrichten van ons nieuwe huis. We zijn een soort geluksvogels, want we hebben een prachtig appartement gekocht. Komende week gaan we echt overhuizen en vandaag hebben we de eerste dozen al uitgepakt. Vermoeiend maar ook leuk.
Lees meer...
Koopakte voorlopig?
Geplaatst op: 10 oktober 2017
andaag was ik bij de notaris voor een cliënte die ik heb geholpen met de koop van een huis. In de voorbereiding naar het moment van overdracht stuurde de notaris ons een concept van de akte van levering. Een en ander moest worden herzien. Dat kan gebeuren. Tot mijn spijt ging de kandidaat notaris er niet zo soepel mee om.
Lees meer...
Schoolbankjes
Geplaatst op: 18 september 2017
Afgelopen vrijdag heb ik weer een dagje bijscholing gehad. Om diverse redenen heb ik nooit zin. Tijdgebrek is er een van. Eigenlijk vind ik het dan zonde van mijn tijd, want ik denk alles wel te weten. 
Lees meer...