Mijn favorieten

Stafjes

Feest bij Van Anken Makelaardij. Ik kreeg afgelopen week een verrassingsbezoek van het bestuur van de NVM, afdeling Nijmegen. De heren, ik ken ze sinds het begin van hun makelaarscarrière, kwamen gezellig op de koffie. Beide vakgenoten hebben een echt NVM hart, net als ik. Altijd betrokken bij het wel en wee van onze club, onze makelaarsvereniging.
Met de handen vol kwamen ze mij verrassen. Met taart, met bloemen, een oorkonde en een beeldje met glazen pegel waarin het makelaarsstafje is gegraveerd. Ik ben immers 25 jaar makelaar en taxateur, destijds nog ouderwets beëdigd door de rechter. Voor deze gelegenheid krijg je van de NVM dit speciale cadeau! Vroeger kreeg je voor dit zilveren jubileum een echt stafje. Een stafje waarmee de makelaar in vroeger tijden zijn bevoegdheid aan kon tonen, nu een symbolisch voorwerp met historie. Jammer vond ik het dat deze geste werd afgeschaft. Dus ik heb lange tijd geageerd tegen de komst van het beeldje en vooral tegen het afschaffen van het stafjesprotocol. Van mijn droevenis was onze voorzitter op de hoogte en hij kwam met een extra cadeau aanzetten! Hij kon mij niet blijer maken dan met dit makelaarsstafje, precies zoals mijn lieve partner Ben, ook makelaar, ooit kreeg.
Nu liggen hier in huis twee stafjes gebroederlijk bij elkaar. Samen staan ze voor minstens 50 jaar vakmanschap. Een bijzonder setje. Om trots op te zijn. Een extra stimulans voor mijn werk als makelaar én taxateur.

Juul