Mijn favorieten

Kattenkop

Toen deze prachtige herfstfoto van het Keizer Karelplein van #Paul Beckers, drone fotograaf, voorbij kwam, wilde ik onderstaand verhaal hierbij graag vertellen.

Het Keizer Karelplein van Nijmegen is voor vele autobezitters een hel. Een plein vol gevaar met bestuurders die de regels niet zo goed snappen.
Ik heb in mijn jonge jaren elke rijles dit gedrocht getrotseerd en weet dus al te goed dat je moet “weven”. Dat betekent dat je vanaf een zijweg het plein op moet rijden naar de binnenste ring en dan gelijkmatig terug naar de buitenste tot je bijna bij de afslag bent. Weven heet dat dus.
Ik werd een paar weken geleden gesneden door een taxichauffeur, die mij op het plein rechts, al append, zonder richting aan te geven, in ging halen. Ook een belaagde buschauffeur was toeterend boos. De les blijft dat je nooit rechts inhaalt, maar altijd links.
Ik heb direct zijn baas gebeld, het telefoonnummer was zo te zien op zijn auto. Ik heb het kenteken van de sufferd doorgegeven en gevraagd of ze hem een lesje rotonde rijden wilden geven. Van een professionele chauffeur verwacht ik meer.
Eigenlijk vond ik mezelf wel kattig, maar een vriendin die mijn actie huldigde in het kader van de veiligheid, noemde mij slagvaardig. Nou, dat zie ik dan maar als een goede eigenschap.

Juul