Mijn favorieten

Blauw

Verzamelaars heb je in alle soorten en maten. Je kunt je er van alles bij voorstellen. Ik ben er zelf een al te goed voorbeeld van. Als kind spaarde ik suikerzakjes, kleine doosjes, speldjes die je bij de reclame cadeau kreeg en poppen. Later kon ik het niet laten om serviesgoed, kerstboomversiering en bekers met vogels van Emma Bridgewater bij elkaar te sprokkelen. Nog steeds ben ik niet genezen van het hebben van teveel en in deze tijd kan dat dus echt niet meer.
Ik heb een opgeruimd huis en een opgeruimd hoofd en mijn meeste verzamelobjecten staan ergens in een kast. Ik spreid ze niet ten toon, behalve dat maandje in de kerstboom, maar geniet er zelf zeker van.
Sommige mensen zetten of hangen al hun bij elkaar geraapte liefde in het zicht. In mijn werk als verkoopmakelaar kom ik dan ook wel wekelijks iets tegen wat mijn aandacht wekt. Soms komt het ten goede aan het geheel, vaak oogt het te druk in deze verzamelaarswoningen. Soms vraag ik dan ook om wat op te ruimen. Niettemin is deze blauwe bordenreeks een om van te watertanden. Die mag op de foto!

Juul