Mijn favorieten

Bezoek

De wekker gaat. De werkweek is weer aangebroken. Niet dat ik me in het weekend werkeloos gedraag, maar de agenda voor de maandag zit best vol met afspraken waarvoor mijn fysieke aanwezigheid gewenst is.
Ik start met bezoek op kantoor. We komen gelijk aan, ik met de auto, zij met de fiets. Volle fietstassen, daaruit gaat van alles mee naar binnen.
Zij is mijn cliënte. Is, was. Haar woning is inmiddels met succes verkocht en overgedragen. Onze klus is geklaard. De klus was heftiger dan gewoon. Er was een lekkage van de waterleiding in de straat. Het wassende water stond voor de deur van haar inmiddels onbewoonde huis. Ons te-koop-verkocht-bord voorzien van telefoonnummer veroorzaakte dat wij als eersten werden gebeld door een van de buren. Ik was er niet. Zonder nadenken is mijn secretaresse er heen gesneld. Het huis ligt dichtbij ons kantoor, dus ze was eerder ter plaatse dan de verkoopster. Ze heeft met al haar kracht het stromende water weggebezemd, van het huis naar de straat. De schade in huis is daarom zeer beperkt gebleven.
Ook daarom komt zij langs. Om ons, en speciaal mijn secretaresse, extra te bedanken met lekkere bonbons en iets zeer uitzonderlijks.
Kijk naar de tegeltjes. Wat een leuke geste. Alleen het idee al. Iemand heeft speciaal voor ons materiaal gekocht, een nacht nagedacht over tegeltjeswijsheden en vervolgens een middag geploeterd om deze one-liners creatief op de tegels te schilderen.
We zijn verguld! Uiteraard staan ze te pronken op kantoor. Om haar nooit te vergeten. Om nooit te vergeten dat je lief moet zijn voor een ander, sterk, wijs en behulpzaam.

Juul