Mijn favorieten

Blij of toch niet?

Blij of toch niet?

Van de week was het weer raak. Een storingsbod verstoorde de wilsovereenstemming van koper en verkoper van een prettig huis in Nijmegen. Een van onze cliënten is op zoek naar een huis en in deze markt kost dat wel wat. Aan energie, aan verwerken van teleurstellingen en vooral aan euro's.
Er was tussen verkoper en koper een prijs afgesproken, de gebruikelijke voorwaarden en een  tijdstip waarop zou worden overgedragen. De koopakte was in concept klaar en partijen waren van plan deze te gaan ondertekenen. En toen gebeurde het.... Een andere belangstellende deed een mooier voorstel. Nu zou je denken, "dat is toch niet mogelijk?", maar dat is het dus wel. Want zonder schriftelijke vastlegging is er geen overeenkomst. Tenminste, wanneer we het over het kopen van huizen hebben.
We zijn dus heel voorzichtig met het feliciteren van de kopers, zolang de koopakte niet is getekend. In dit geval liep het niet goed af. Onze partij heeft afgezien van verdere onderhandeling en partij twee is aan de haal gegaan met het huis. Dat doet pijn. Overigens is dit tegenwoordig een begrijpelijk dilemma voor verkopers, maar toch. Waar houdt het op? Onze cliënt-kopers gaan met goede moed verder zoeken. Zij zeggen: "het was vast niet voor ons bedoeld" en ze rekenen op een mooie nieuwe kans.

Juul