Mijn favorieten

Stickers

Mijn vak bestaat niet alleen uit het verkopen van huizen en het begeleiden van kopers bij de aankoop van hun huis. Het waarderen van een woning ten behoeve van de bank, de eigenaar of toekomstig eigenaar, is en blijft een onderdeel van mijn professie die mijn hart sneller doet kloppen. Taxeren is een aangename bezigheid. Samen met Onno, mijn naaste medewerker, ga ik nogal eens op taxatie-pad. Op de plaats bestemming hebben we een kort gesprek met de eigenaar, wanneer die zelf thuis is. Soms treffen we een collega, en worden we door hem of haar bijpraat over het wel en wee van het huis.
We nemen de maat, we nemen foto’s en we nemen het huis op, van top tot teen. Want het uiteindelijk uitgewerkte rapport staat vol met wetenswaardigheden, uiteraard afgestemd op onze kennis en op wat we hebben gezien. Meten is weten tenslotte.
Van de week zagen we iets bijzonders hoor. De eigenaresse van het pand wist ons duidelijk te maken dat ze erg gesteld was op een opgeruimd huis. Het beeldend effect had zo ook haar prioriteit. Tot onze verbazing had ze het voor elkaar gekregen om de onderhoudsmonteurs van de cv-ketel te verplichten de jaarsticker niet voorop de ketel te plakken, maar aan de zijkant. Deze moest uit beeld. Dat is haar gelukt, jaar na jaar. Wel zo rustig, voor het oog een maagdelijk wit exemplaar. Toch heb ik de stickers wel ff bekeken. Wel zo verstandig.


Juul