Mijn favorieten

Sleutel

In het zomerseizoen huren wij een strandcabine aan zee. Erg praktisch, om alle strandbenodigdheden in te bewaren. We mogen er niet in slapen hoor, dat doen we elders. De parasol, de strandstoelen en het windscherm zijn de voornaamste spullen die we nu niet elke keer mee hoeven te sjouwen. Superhandig, tenminste als je er in kan.

Afgelopen zaterdag was de schoot van het slot afgebroken. Zo als dat heet, we waren onthand, zo zonder strandstoel met ons boek in de rugzak. Daar sta je dan. Je weet wat er aan de andere kant van de deur op jou wacht. Aanvankelijk waren we wel een beetje chagrijnig, maar we hebben toch niet echt getreurd. Met een luxe oplossing op het terras ons boek gelezen.

Zondag was de klus geklaard en met een nieuw slot op de deur zijn we gelukkig weer ingericht met ons zandterras aan zee. 


In mijn werk als makelaar komt het ook wel eens voor dat een slot niet deugt. Daar staan we dan, erg ongemakkelijk, met ongeduldige, in onze nek hijgende kijkers. Soms verricht de ervaren makelaarshand wonderen en schiet met een beetje friemelen het slot zomaar open. Soms ook niet. Dan komt de sleutelkoning ons helpen. Ieder z’n vak. 

Juul