Mijn favorieten

Prikkels

Het laatste weekend van het jaar staat meestal in het teken van een beetje winkelen, museum bezoeken en familietreffen.
Soms alles op een dag.
Dit “soms” was zondag ook raak. Gezellig met m’n zus en onze privé-chauffeur, mijn lieve Ben, op stap.
Daarna hebben we wat restjes van het Kerstdiner opgepeuzeld en als toetje smulden wij van de eerste, dankzij de oven net lekker warme, appel-oliebol van deze maand. Wat was dat lekker zeg. In deze tijd van het jaar smaakt ie opperbest en al mijn zintuigen zijn hiermee startklaar gezet voor de jaarwisseling.
In mijn werk doen verkopers ook hun best om alle zintuigen van de kijker te prikkelen. Ze laten met de geur van appel, kaneel en vanille het gevoel van huiselijkheid de hersenpan van de potentiële koper binnenglippen. In de hoop dat het huis letterlijk in de smaak valt.
Nou, ik ben er klaar voor, voor nog een bol, een beignet en een toast op het nieuwe jaar.

Juul