Mijn favorieten

Plaatjes kijken

Plaatjes kijken

Van de week keek ik, zoals gewoonlijk, te laat televisie. Bij Jeroen Pauw zaten enkele dames aan tafel die verslaafd bleken te zijn aan Funda. Ja die, dé site, het fundament van en voor allen die van plan zijn te gaan verhuizen.


Waarom zijn mensen verslaafd aan Funda? Omdat ze nieuwsgierig zijn? Omdat ze interesse hebben in trends? Omdat ze altijd willen verhuizen en nooit de moed hebben gevonden echt te gaan?
Ik weet zeker dat er vele redenen te bedenken zijn.


Persoonlijk vind ik “verslaving” niet iets om over naar huis te schrijven, maar bij een verslaving, om plaatjes te kijken tot diep in de nacht, kan ik mij wel iets voorstellen.
Op deze huizenplaatjes zien we prachtige woningen met stromend water uit de kraan, waarvan men voor de zekerheid een foto heeft bijgevoegd. Op deze plaatjes zien we ook nog steeds ondenkbare troep, onopgeruimde kamers, uitgedroogde geraniums, vergeelde stopcontacten en al te vaak té persoonlijke aangelegenheden. 


Een beetje persoonlijk vinden wij juist wel leuk. Want bij ons op kantoor is het motto “Thuis te koop” een vast gegeven. Dus er mag wat mij best wel wat meer dan niks op de foto staan. Ik ga alleen niet in het bad liggen, om het huis meer op een thuis te laten lijken. Dat is ook echt niet nodig. Ik zal wel eens informeren bij onze verkopers!

Juul