Mijn favorieten

Broodje dashboard

Broodje dashboard

Wanneer eet jij jouw lunch? In de gezamenlijke kantine, met zakenrelaties in een restaurant, thuis?

Vroeger kwam mijn man altijd even thuis om bij te komen van de drukke werkzaamheden op kantoor. Dan at hij een boterham met een gebakken eitje of iets anders lekkers en nam hij een glas koude melk uit de koelkast.

Vroeger ja, want de tijd van “samen lunchen”, waar dan ook, is een utopie geworden op veel makelaarskantoren. Nu praten we bij op een kantoorborreltje of gewoon wanneer het even schikt. 

Elke dag neem ik mijn sneetjes brood, yoghurt en fruit mee naar kantoor. Achter in de auto gestald, klaar voor consumptie wanneer ik tijd heb. Normaal gesproken maakt Ben, mijn zorgzame partner, dit allemaal voor mij klaar, met uitgebreid beleg en augurkjes ertussen. Maar vandaag moet ik het zelf doen, want hij is er een paar dagen tussenuit. Zo weet ik weer wat voor een bofkont ik eigenlijk wel ben.

Wanneer eet ik dit alles op? Vaak is de auto mijn lunchroom en wordt het een “broodje dashboard”. Dus sorry als ik eens met volle mond mijn mobiele telefoon beantwoord. Dan weet je bij deze hoe het zo is gekomen.

Juul