Mijn favorieten

Bouwmaterialen

Enige maanden geleden kwam ik in een huis, waar de eigenaars met alle respect voor materialen en portemonnee een extra badkamer hadden gebouwd op de tweede verdieping. De mensen waren aan het nadenken over een nieuwe stap in hun leven. Een nieuwe levensfase, kinderen uit huis, met de diepe wens meer in het groen te gaan wonen, bracht mij bij hen. De vraag “wat is mijn huis waard” was de eerste en de vraag “wat is er dan te koop” de tweede.

Verkoop en aankoop verliepen voorspoedig en inmiddels is de verhuizing bijna een feit. Heel leuk hoor om van dichtbij dit proces mee te mogen maken. En ieder mens is anders. De een wil gouden kranen, de ander wil gouden bloemen in de tuin. Hier was het de bescheidenheid die de boventoon voerde, als het maar op een heel mooie plek zou zijn.

In het huis dat ze over een paar weken gaan verlaten is dit patroon ook al zichtbaar. Zorgvuldig bewoond, veel groen om het huis en slim en duurzaam verbouwd. De badkamer op de tweede verdieping geeft hier een mooi voorbeeld! Kjk eens naar het plaatje! De nis is gevuld met een roestvrijstaal element voor de shampoo-fles. Handig hoor! Een horeca-bak met een geheel ander leven dan waar het voor bedoeld was.

Juul