Mijn favorieten

Hoe klinkt het hier?

 
 
 
Zo af en toe kom je in een huis waar te weinig is gedaan aan de geluidsbalans. Geen gordijnen, geen vloerbedekking, een leren bankstel, echt nergens een materiaal te bekennen dat wat geluidsgolven kan absorberen. In zo'n holle klankkast heb ik de neiging om een mooi lied te gaan zingen en ik denk dan gelijk dat ik dat heel goed kan! Want daar klinkt het vanzelfsprekend heerlijk, je hoort jezelf galmend terug.
Ik kom hierop omdat ik onlangs een zeer muzikale kijker mocht ontvangen in een woonboerderij met flinke vide. Tja, die kijker wilde wel weten hoe het daar klonk. Gelukkig kon hij het direct uitproberen, want er stond een gestemde piano klaar. Ik kreeg een prachtig, gratis pianoconcertje op de late middag. De kijker was dik tevreden met de akoestiek. Maar daarmee was hij helaas nog geen koper, want de klik was er niet helemaal.
De maat telt, de ligging, de afwerking. Alle zintuigen gaan aan het werk. Allerlei factoren bepalen of een huis wel past. En daar let ik nou op wanneer ik help met het zoeken, vinden en aankopen van een huis.