Mijn favorieten

Benen wijd

Wat een makelaar al niet meemaakt, zo overdag en soms elke dag. De bovenstaande titel verdient een spannende inleiding. Vaak leid ik mensen rond in een te verkopen huis met een kelder. Een kelder die belangrijk is voor de kijkers. Op zulke kelders komen mannen af, lange mannen.

Deze veelal jonge, lange enden, die altijd teveel en te goed te eten hebben gehad en te weinig klappen, die stoten nooit hun hoofd. Dat zijn ze namelijk niet gewend. Hoe lossen deze uit de kluiten gewassen personen dit probleem dan op?

Een normaal mens zou bukken met de kans op wat uitstraling in onderrug. Een ander zou gaan zitten op de keldertrap, om het ongemak te vermijden. Lange vrouwen zijn hier echt onhandig in en lossen dit hoofdbrekertje niet slim op. Ze wurmen hooguit hun hoofd tussen de vloerbalken van de begane grond en anders stoten ze hun hoofd en zit hun haar onder het spinrag.

Maar al die jonge helden dan, hoe doen ze dat? Zij zetten hun kelderse speurtocht wijdbeens voort. Ze worden korter met wijde benen en niemand kan onder hun rokje kijken. Handig toch!

Juul