Mijn favorieten

VVE belang

Als appartementseigenaar en als makelaar ben ik meer dan gewoon geïnteresseerd in aangelegenheden van VVE’s.

Afgelopen week was er een bijeenkomst in Papendal. Met een van onze bestuursleden heb ik een super dag gehad. De opkomst was groot, veel grijze en wijze mensen. Uitstekend verzorgd, veel geleerd. In de ochtend was er een plenaire bijeenkomst. Veel juridische wijsheden, over hoe het nu is en hoe het misschien gaat worden. Want enige verandering in de besluitvorming van VVE’s is wel nodig. Zeker wanneer men mee wil met de tijd, de toekomst, de duurzaamheid en de toegankelijkheid van een gebouw. Het zit er aan te komen! Er schijnt een Algemene Maatregel van Bestuur in de maak te zijn. Ouderwetse modelreglementen worden hiermee ondersteund en aangepast. 

Na de heerlijke lunch nog geluisterd naar een jurist en naar een duurzame energie expert. Tjee, wat staat er veel te gebeuren!

Elke verandering kost energie. Zeker in VVE’s! De een wil wel, nummer twee wil nog niet, nummer drie beweegt niet en nooit. Daarom is een goede voorbereiding, informatie en uitleg de perfecte basis voor elke transitie.

Hoe, waarom, waarmee?
 

Juul