Mijn favorieten

Zomervoeten

Tegenwoordig dragen we allemaal graag schoeisel zonder zichtbare sokken. Mannen en vrouwen. Ik zie een hoop blote enkels bij de heren, onder net niet té lange pantalons. Zeker als het lekker zomers weer is. De meisjes lopen dan óf op stoere sneakers, óf op teenslippers, óf op mooie sandaaltjes. Bij de laatste twee horen wel zomervoeten. Voeten die er zacht en verzorgd uitzien.

Wanneer je werkt als makelaar, denk je ‘s morgens wel even na over wat je aantrekt. Ook aan je voeten. Soms moet je veel staan, soms moet je door het natte gras. Soms is het warm en trek je mooie sandalen aan, hooggehakt en fier.

En soms is dat onverwacht onhandig. Zoals vorige week. Onno en ik togen samen naar een taxatie van een grote woning in de buurt van ons kantoor. Bij aankomst werd ons door de bewoonster vriendelijk verzocht zonder schoeisel het huis te betreden. Tja, grom, haar huis, haar regels. Met enige tegenzin gingen de schoenen uit. Ook Onno moest er aan geloven. Daar gingen wij, zonder schoenen, blootsvoets. Zomervoeten, onbeschermd, op andermans tapijtje.

Juul