Mijn favorieten

Stoffeerder

Afgelopen weekend had ik even een nieuw beroep. Als stoffeerster deed ik dienst bij onze zoon en schoondochter om de familiewieg, de wieg waar ik zelf ook ooit in heb gelegen, te bekleden. De kleine spruit in wording heeft het alvast goed voor elkaar. Welkom in de wereld van design. Ik dacht hierover na onder het spelden, plooien en stikken.

Elke week zie ik wel ergens een moderne babykamer, of een die al dertig jaar niet opnieuw is geschilderd en waar Bambi of tuinkabouters nog het hoogste woord voeren. In zulke kamers voel je de sfeer van lieve, omringende zorg. In elke kamer zou je dat eigenlijk moeten voelen.

Als makelaar mis ik wel eens de oprechte aandacht voor de ruimte die op de prent moet en die onderdeel uit gaat maken van het te verkopen huis. Verwassen lakens, verweerde gordijnen en oude vloerbedekking brengen de meeste mensen niet in vervoering. Of ze, de lakens of de mensen, moeten toevallig exact passen in het leeftijdspatroon van het huis.

Als verkoper mag je je best een beetje uitsloven hoor. Breng het hoofd van de koper op hol. Stoffeer en decoreer dat het een lieve lust is en laat de kijker zich welkom voelen.

Juul