Mijn favorieten

Blauw

MAANDAGBLOG: Blauw

Van de week was het zover.

In november vorig jaar had ik een donkergrijze auto besteld. Mijn keus was gevallen op de Kona. Er werd mij gezegd, dat deze elektrisch voortgestuwde kameel op z’n vroegst geleverd zou worden in het begin van 2020. Ik moest er dus nog wel even op wachten.

Vervolgens kreeg ik een korte tijd geleden een telefoontje van Gérard, de meest meedenkende autospecialist in onze stad.

Hij zei dat er door omstandigheden een zeeblauw exemplaar voorhanden was, met dezelfde technische afwerking, maar dan van oudjaarsdag 2019. Mijn oren waren gespitst. Tenslotte zou dat fiscaal toch voordeliger uitpakken. En wel voor vijf jaar. Maar blauw, wat voor blauw? Er zijn diverse autokleuren blauw die mij doen gruwen. Gruwelijke blauwen dus. Ik zei flink dat ik graag even kwam kijken.

Monter gingen we naar de garage en tot mijn verbazing maakte mijn hart een sprongetje. Blauw blauw zeeblauw, een leuke kleur voor een powervrouw. Gelukkig hield ik mij in, anders had ik Gérard in de armen gevlogen van dankbaarheid.
En zo is het gekomen. Afgelopen vrijdag is mijn liefde geleverd. Ziet u iemand geruisloos voorbij zoeven in een zeldzaam mooie zeeblauwe auto, dan is de kans groot dat ik dat ben.

Juul