Mijn favorieten

Analoog of digitaal

Zondagavond beetje lui en op tijd naar bed. Lekker televisie kijken vanuit mijn sponde. O jee, een banner loopt door het beeld, “analoog verdwijnt” en mijn provider adviseert om de digitale versie te installeren. Ik pak mijn iPad en zoek op “schakel mee”, geheel volgens advies.

Ik doe alsof ik niet technisch ben en laat mij geheel leiden door een herstel-programmaatje voor de minst slimmen. Meestal ben ik niet zo volgzaam, maar als ik niet precies weet wat en hoe ik aan het doen ben, maar wel weet waarom, dan ben ik heel slaafs in de instructie en vol vertrouwen doet Juul dan stapsgewijs alles wat er staat. Doelmatigheid hoog in het vaandel.
Dankzij de uitgebreide instructie is de digi-actie meteen gelukt, dus hier geen leedvermaak. Wel een advies. Ik zei het al, normaal doe ik niet zomaar wat een ander vindt of zegt. Normaal denk ik zelf eerst nog na over de gevolgen van mijn doen en laten, alvorens ik acteer. Ik vind het dus ook heel normaal als een koper of verkoper van een huis mij, als makelaar, veel vragen stelt. En soms vind ik het heel normaal, dat men mij vertrouwt op mijn expertise. Tenslotte heb ik er voor geleerd.

Juul