Mijn favorieten

25 jaar

Deze week werd ik op LinkedIn door velen gefeliciteerd met een jubileum. Hiervoor mijn hartelijke dank! Ik had er niet zo bij stil gestaan, maar echt, het is waar.

Op 30 september 1993 begon ik enthousiast aan de deeltijd opleiding Makelaardij bij Instituut de Boer in Arnhem. Thuis vier kinderen in groep drie, vier, vijf en zes. Een man met een eigen makelaardij, dus ik had wel tijd over. Overdag zat het volkje op school, dat waren de beste uurtjes om te studeren. ‘s Avonds na het eten gauw een koffietje en dan naar Arnhem. Leve Nespresso. Voor een paar avonden en een zaterdagmorgen heb ik dat een paar jaar goed volgehouden. Mijn afwezigheid heeft ook vast gezorgd voor een betere vader-kind-band. 

In april 1994 ging ik meedraaien op kantoor. Ja, ik heb het opgezocht in mijn oude agenda’s. Ze zagen blauw van de kleine afspraken. Veel betroffen de kinderen, schoolhulp, muziek, sport. Onder schooltijden was ik op kantoor en snel raakte ik door het mooie werk gepassioneerd. Met de mobiele telefoon werden de kinderen herinnerd aan hun buitenschoolse activiteiten. Zo lijkt het dat ik geen aandacht voor ze had, toch was er een goed evenwicht. Mijn motto was: “een kwartier per kind per dag”. We hadden gelukkig goede hulp.

We zijn 25 jaar verder, onze kinderen zijn al lang volwassen en mijn lieve makelaar-echtgenoot is met verdiend pensioen. Ik werk met veel plezier en weet nog steeds mijn aandacht te verdelen. Een beetje voor mezelf en een beetje veel voor de ander. Voor mijn vrienden, familie, collegae en vooral voor de fantastische clientèle bij Van Anken Makelaardij. 
 

Juul